Solvalla 4/2

| 2015-01-29 15:32

Efter en helg med skidor på Solvalla är det åter på onsdag dags att använda arenan till travtävlingar. Stefan har anmält två hästar till start och innan tävlingarna ska Venkatesh gå montékval med Åsa Svensson i sadeln.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Sebastian Sund (lopp 5) slutade trea senast och gjorde en ok insats med tanke på att han blev lite pigg på vägen, berättar Tommy Berghagen.

 - Han tog hyggligt enkelt hand om ledningen och fick sig också en liten tryckare på första långsidan. Första varvet gick på 14,7 och att Sebastian sedan inte kunde hålla undan efter han avslutade snabba 11,4 sista 400 är väl inte så mycket att säga om.

 - Allt ser bra ut efter loppet och Sebastian ska vara stärkt av loppen han nu fått i sig. Tyvärr så lottades han till ett svårt utgångsläge och vi får hoppas att han med Daniels hjälp kan hitta en vettig position.

 - Stefan har funderingar på att låta Sebastian tävla med öppet huvudlag denna gång då han var lite väl mycket framåt senast med det helstängda. Utan strul på vägen kan han sluta trea, fyra även denna gång.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Random Shot (lopp 10) fick ingen kontinutet i sitt tävlande under fjolåret då han hade en del problem med infektioner och fräschören, berättar Tommy Berghagen.

 - Det finns en del inombords i honom men då det trasslat har han inte kunnat göra sig själv riktigt rättvisa. Han har sett fin ut i ett 20-jobb inne på Solvalla inför den här starten.

 - Han har fått ett uselt utgångsläge och han har också en bit kvar till den rätta formen. Vi hoppas främst att han gör ett bra lopp och att han går rejält till slut. 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »