Hultman blickar framåt

| 2015-02-17 14:57

2015 har startat på ett riktigt positivt sätt för vårt stall även om vi än så länge inte har haft så många hästar ute på tävlingsbanorna.
Nedan blickar Hultman framåt mot vad han hoppas på för vårt stall under resten av året.

 

Hultman blickar framåt. Foto; C.Kärrstrand/Hingstfotografen

Hultman blickar framåt. Foto; C.Kärrstrand/Hingstfotografen

Vi är inne i mitten av februari där vi kan kan konstatera att stallet har fått en riktigt bra start på året. Vi har än så länge bara haft fyra hästar på tävlingsbanan där vår V75-duo, Queasy och Quality Questioned visat att de fortsätter hålla formen.

Så här långt har våra hästar gjort nio starter, vunnit tre segrar och tagit två andraplatser. Det är en snygg segerprocent på 33 och platsprocent på 54!

Travets elitserie

V75 är travets egen elitserie och när hästarna kan hävda sig där, ja då tjänar de också fina pengar. Queasy som ändå var oplacerad i årsdebuten, har efter det tagit en seger och en andraplats i V75 och redan tjänat 235 000 kr i år.
Travkompaniet har en uttalad elitsatsning med unghästprofil och där är förstås starter inom V75 ett av målen.

Panne De Moteur siktar uppåt även i år. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur siktar uppåt även i år. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

En avkomma till Maharajah

För en dryg vecka sedan togs beslutet att Maharajah fick avsluta sin tävlingskarriär och istället ägna sig åt avel på heltid. Ett kanske lite vemodigt beslut men inte sorgligt. Stjärnhästen får ett fortsatt fantastiskt liv och har verkligen gjort precis allt vi någonsin kunde drömma om och har inget mer att bevisa på tävlingsbanan. Hans karriär som avelshingst har precis startat där första kullen nu är nyblivna 2-åringar.

Det är det som Stefan först pratar om när han nu skall blicka framåt;

- Tittar jag framåt så ser jag allra mest fram emot att få fram en avkomma efter Maharajah. Vi har några i unghästavdelningen som helt enkelt ser otroligt fina ut! Men det är förstås lite mer en långsiktig framtidsvy för de kommer ju att komma ut först nästa år, säger Stefan.

Vet ingen som är bättre än Panne

- Men tittar jag på ett lite kortare perspektiv så är det kanske Panne De Moteur som jag hoppas kommer att få ett bra år. Han har ju redan visat att han hör hemma i eliten och jag vet i alla fall ingen som är bättre än honom i Sverige. Han tränar på bra nu men vi sätter ingen direkt plan för honom utan hoppas han kan komma ut när banorna blir fina igen. Nu jobbar vi främst på att få igång honom igen och jag tror att när han kommer att göra bokslut för i år, kan han se tillbaka på ett bra år, tror Stefan.

Lossnar det för Ruhuna Tea i år? Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Lossnar det för Ruhuna Tea i år? Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Orecchietti har mycket ogjort

- En som jag också hoppas på är Orecchietti. Han är visserligen åtta år nu men han är som en treåring i sättet. Han är pigg och glad och älskar att träna. Han är ju väldigt lugnt tagen och har inte gjort så många starter. Tyvärr har han varit lite skör men jag hoppas att han stabiliserar sig nu som äldre. En frisk och hel Orecchietti har ännu mycket ogjort på tävlingsbanan det är jag helt övertygad om, säger Stefan.

Fina V75-hästar

- Jag hoppas också på att vi skall fortsätta att kriga på i vår egen elitserie, V75. Queasy och Quality Queastioned har redan visat att de duger väldigt bra där. Men vi har fler som jag hoppas på skall kunna vara med och duga i V75. Två som hade mycket problem förra året är Rolling Stones och Ruhuna Tea som båda har väldigt hög kapacitet. Tyvärr så har Rolling kanske för stora problem med halsen, vi får se inom kort om hans hals håller. Men med "Rune" är jag mer optimistisk. Får han hålla sig frisk nu så kan han få ett riktigt bra år, säger Stefan.

Årets treårskull ser riktigt intressant ut. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Årets treårskull ser riktigt intressant ut. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Hoppas mycket på 3-åringarna

- Förra året misslyckades vi med våra 3-åringar, det är jag den förste att erkänna. Jag hoppas dock att ett par av dem kan revanschera sig i år. Årets 3-årskull ser däremot väldigt, väldigt fin ut! Jag tycker det finns fler i kullen som kan bli bra. Men det är klart, det är mycket som skall stämma under vägen. De måste hålla sig friska och kunna träna på och även tåla den. Det är ju så när unghästarna tränar att de hela tiden måste utvecklas och gå över olika trösklar för att gå framåt. Nu tränar de på i backen för att bygga upp styrka och muskler inför tävlingskarriären. Så småningom kommer de att få börja åka in till Solvalla för att finslipa formen inför kval och debuter, berättar Stefan.

Har inte så många starthästar

- Vi har ju varit väldigt bortskämda med framgångar men som hela mitt stall ser ut så har vi inte så många starthästar. Ibland kan det kännas lite orättvist att vi ofta blir jämförda med andra stall som är så mycket större än vårt. De som ligger högst upp i listorna, som kör in mest pengar och vinner flest segrar, ja de har i de flesta fall dubbelt eller kanske till och med tredubbelt så många hästar i stallet som vi har. Det går inte att jämföra vårt stall med deras, det känns orättvist mot hästarna, mig och mina medarbetare.
Vi jobbar för att hästarna skall vara bra när de kommer ut och det visar inte minst ligan på inkört per start där vi varje år är med i toppen, berättar Stefan.

Göra min grej

- Vi hade en tung period förra året då hästarna var nedsatta under andra halvåret. Men då är det viktigt att ha is i magen, att inte låta sig påverkas och att fortsätta göra sin grej. Allt går ju inte som på räls och vi kommer att få tunga perioder igen så då är det bara att jobba på och försöka göra så lite fel beslut som möjligt. Jag tycker det ser ljust ut inför det här året och jag ser verkligen fram emot våren då jag hoppas få visa upp några riktigt fina treåringar. Avslutningsvis hoppas jag att ni fortsätter att följa oss, via sajten men allra helst på plats när våra hästar startar. Ert stöd betyder mycket för mig och mitt team och förstås våra kära hästar, vi ses, nu kör vi! avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »