V86: Ensam i sin klass

| 2015-02-26 10:22

Vid uppsnacket sade tränaren Daniel Redén att om Only in its Class är som en Opel Kadett nu så förväntas han vara som en Ferrari i slutet av maj. Vilken Ferrari hästen i så fall kommer att vara.
- Fortsätter han bara starta på kommer det säkert bli ännu bättre, sade kusken Örjan Kihlström efter segern.

Örjan Kihlström kunde finåka den sista biten med segermaskinen Only in its Class, som enkelt vann V86-8 efter en mycket fin prestation från ledningen. Foto av LARS JAKOBSSON

Örjan Kihlström kunde finåka den sista biten med segermaskinen Only in its Class, som enkelt vann V86-8 efter en mycket fin prestation från ledningen. Foto av LARS JAKOBSSON

Segermaskinen Only in its Class har haft mycket skador och gjorde bara en start 2014. Det är först i år han har kommit igång på nytt och efter att ha blivit trea följde han upp det med en andraplats och denna gång blev det äntligen en resa till vinnarcirkeln igen. Det efter en prestation utöver det vanliga. Kusken Örjan Kihlström övertog ledningen en bit in i V86-8 och trots hård uppvaktning från hästen utvändigt kunde kusken bara finåka den sista biten.
- Han var jättefin och stack slutligen undan på lätta fötter. Får han tävla på kommer det säkert bli ännu bättre, sade Örjan Kihlström, som i och med segern med Only in its Class stod för sin fjärde triumf denna kväll.
Segertiden blev 1.13,9 över 2 140 meter och förstapriset var på 60 000 kronor.

Kungen mosade konkurrenterna
Den inledande avdelningen blev som många förväntat sig en ensidig historia. Däremot var det inte den stora favoriten Fredrik Laday som vann med flera längder. Det var i stället en kung som heter Töll. Trots en resa utvändigt ledaren Fredrik Laday stegade den Kjell Bergström-tränade Kung Töll bara undan över upploppet i V86-1 på Bergsåker och vann i mycket fin stil.
- Jag förstod nästan att det skulle bli "dödens", men det spelar inte så stor roll för den här hästen. Dock blev han lite bekväm efter att vi hade pressat sönder Fredrik Laday, sade kusken Krister Söderholm efter loppet.
Krister Söderholm menar att han kanske attackerade för tidigt in i loppet.
- Ja, kanske det var så att jag tryckte iväg honom lite för tidigt. Men det redde ut sig till slut i alla fall.

Missnöjd med värmningen – då vann hon enkelt
Robert Berghs Caddie Heart var stor favorit i V86-3 och mångas singelstreck i omgången. Efter en bra start från springspår parkerade ekipaget i ledningen och såg länge ut som loppets vinnare. Sist i fältet med 800 meter kvar satt Cherie Sund, som tränare Markus Pihlström inte alls var nöjd med efter värmningen. Men när kusken Ulf Eriksson attackerade i vida spår på sista långsidan hade stoet bra fart under hovarna och in på upploppet tackade Cherie Sund för sällskapet och vann flera längder före de övriga.
- Den jag ville ha rygg på satt redan i "dödens" så jag förstod att vi måste gå själv i spåren om vi ville framåt. Men det gjorde hon bra i finalerna sist och så även i kväll, sade Ulf Eriksson efter loppet.

I övrigt noterade vi…
…att V86-2 helt och hållet blev en duell mellan 5 Aristocat Boko och 10 Rocket Zet. Även här fick vi ett favoritfall då den förstnämnde, spelad till ungefär 25 procent, höll undan från ledningen och vann.
- Han har alltid visat att han har kapacitet och har utvecklats starkt hela karriären. Rocket Zet är en bra häst, men hade sämre läge och fick gå utvändigt. Det var kanske avgörande i dag, sade kusken Örjan Kihlström.
…att 9 Rub it Out (V86-4) var den första favoriten på V86-spelet som höll för trycket och vann. Kusken Erik Adielsson övertog ledningen efter ett halvvarv och ekipaget gick sedan ifrån på lätta ben den sista biten.
…att 1 Mitt Hjärtas Lilja var omgångens mest överlägsna vinnare. Kallblodet ledde V86-5 från start till mål och vann med 20-25 meter ner till tvåan 2 Galina Dam.
…att 12 Angel France höjde värdet rejält när hon skrällde i V86-6. Endast sex procent av alla V86-kuponger hade spelat Jorma Kontio och den Timo Nurmos-tränade hästen.
- Hon var mycket bättre än senast. Det är en tuff häst den gamla märren, sade Jorma Kontio samtidigt som han bjöd på ett leende.
…att favoriten 3 Liberty Face motsvarade förväntningarna och vann V86-7 före en starkt spurtande 1 Tellmeabout Larry, som bara var spelad till två procent. Den hästen passas till nästa gång.
…att åtta rätt betalade 88 961 kronor, medan sju rätt gav 392 kronor och utdelningen på sex rätt stannade på 43 kronor.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »