Solvalla 11/3

| 2015-03-05 16:12

Kommande onsdag på Solvalla har Stall Stefan Hultman tre hästar till start. Det börjar med att Kaching debuterar i lopp 1 för att fortsätta med Quality Questioned i V86-2 och avrundas med Random Shot i V86-6. 

 - Kaching (lopp 1) är en fin treåring som fortfarande är lite valpig och opolerad, berättar Stefan. 

 - Han fick lite krafter sparade i kvalet men än så länge tränar han på starkare hemma än vad han visat på Solvalla. Han har så här långt agerat trögare inne på Solvalla än vad han gör i jobben på hemmaplan.

 - Han behöver vara med för att lära och behöver några lopp i sig. Han följer med bra i ryggar och vi hoppas han kan få ett sådant lopp. Ett femtespår kan vara lurigt att klara för en orutinerad unghäst.

 - Inget segerbud i nuläget och vi tar loppet som en utbildning för hans del.

 - Quality Questioned (lopp 7) tycker jag har gjort det riktigt bra men han har en akilleshäl i att han är lite ospeedig, berättar Stefan.

 - Det är lätt hänt att han blir avslagen till slut av någon häst som är speedigare än honom. Han trivs allra bäst med att springa på i ett bra tempo och han är nu ute på sin bästa distans. Allt ser bra ut i jobben med honom även om han inte är något träningslejon.

 - Vi får hur loppet blir kört och det viktigaste för hans del är att det blir bra fart på loppet. Jag tror han kommer att göra en bra prestation den här gången och jag har lite feeling för honom om det löser sig bra. Han går barfota runt om och med jänkarvagn samt med ett helstängt huvudlag.

 - Random Shot (lopp 9) är det jättekul med att han har kommit igång igen på det sätt han har gjort, berättar Stefan.

 - Han har gått i mål med tussarna kvar i årets samtliga starter och i första starten i år satt han fast. Sedan kunde han vinna på 12,6 i starten efter det och senast vann han säkert med en del krafter sparade.

 - Jag tycker han har imponerat och han öppnar också mycket bättre när han som senast går barfota fram. Han kommer även nu att tävla barfota fram, med ett helstängt huvudlag och med jänkarvagn.

 - Nu har han bakspår men vi får hoppas löser sig och han ska helt klart räknas i den klass han befinner sig i. 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »