Inför V75/jackpot: "Tror han vinner"

| 2015-03-05 18:31

Två lopp i kroppen.
Passande förutsättningar.
På lördag är det dags för On Hold att ta årets första seger.
- Han blir bara bättre och bättre. Jag tror faktiskt att han vinner, säger hästens tränare Berne Gustafsson.

Berne Gustafsson tillhör landets mest framgångsrika amatörer. Stallet vinner var femte lopp och inkörda pengar brukar hamna en bit över 1,5 miljoner kronor.
- Om det kommer att gå lika bra i år får vi se. Vi har en liten generationsväxling i stallet. Just nu har vi sex ettåringar och fyra tvååringar. En häst som jag hoppas mycket på är Wellino Avenue, men han har fått en liten varning i ett gaffelband och får ta det lugnt ett tag, berättar färjestadsamatören.
En stor anledningen till fjolårets starka resultat var att On Hold kunde tävla kontinuerligt och drog in över 600 000 kronor. 
- Jag har medvetet matchat honom ganska lugnt med tanke på att ha roligt i många år med honom. Det har aldrig varit några direkta fel på hästen någon gång och han känns allt starkare i kroppen.

Drömmer om Frankrike
On Hold har många fördelar och den största är styrkan. Han kan hålla farten länge i ett högt tempo och det är få hästar som mäktar med det.
- Han är en tuffing och vi har planer på att ta ner honom till Frankrike i april. Jag tror att han passar bra där nere och man måste ha mål och drömmar när man håller på med hästar, om han håller formen siktar vi kanske på Harper Hanovers lopp också, fortsätter Berne.
Ett avstamp inför ett äventyr i Frankrike är Bergsåker som under lördagen bjuder på passande förutsättningar för On Hold.
- Distansen är den rätta den här gången och sedan tycker jag att det är lite enklare emot nu än senast i Halmstad. Jag var jättenöjd med hästen och han gick med bra fart hela vägen in i mål. Jag planerar inga ändringar och reser gör hästen utan bekymmer. Jag åker inte så här långt utan att tro på seger, avslutar Berne Gustafsson.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »