Solvalla 27/3

| 2015-03-23 12:03

Solvalla kör som så många andra fredagar denna årstid lunchtrav denna vecka. Stall Stefan Hultman har två hästar till start, debuterande treåringen Trot Kronos och den franskfödde fyraåringen Bering.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Trot Kronos (lopp 7) är en jättefin treåring som helt klart ser ut att ha framtiden för sig, berättar Stefan.

 - Han var okej i kvalet men har är fortfarande lite valpig och behöver vara med för att lära. Han är mycket jobbad men har inte gått några snabbare noteringar än den han gick i kvalet.

 - Det är i varje fall en riktigt fin häst och han ska kunna vara med där framme om han sköter. Vi får hoppas att inte orutinen ställer till och han behöver säkert vara med i några lopp innan man törs lita på honom fullt ut. Vi får se honom som en outsider i debuten. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Bering (lopp 8) var lite sämre i travet i sin debut än vad han varit den senaste tiden, berättar Stefan.

 - Han gjorde det bra och kunde ändå avgöra mot en bra häst som bjöd motstånd. Han är tillfixad efter det och jag räknar med att han ska ha gått framåt med debutloppet i sig.

 - Att det är bilstart den här gången är något som han ska vara gynnad av. Han är fortfarande lite spänd av sig och inte helt att lita på. Sköter han sig så ska han helt klart räknas i den klass han befinner sig i.

 - Det är två väldigt fina hästar vi har till start och det är bara att hoppas de sköter sig som de ska, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »