Solvalla 1/4

| 2015-03-26 11:48

Det är dags för en ny delad V86-omgång på Solvalla och Stefan har anmält fyra hästar till start denna tävlingsdag. Utanför det stora streckspelet startar Kaching och  Quality Questioned medan Random Shot och Sebastian Sund startar inom V86.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Kaching (lopp ?) gjorde det hyggligt i sin debut även om han än så länge är ganska trög, berättar Stefan.

 - Han behöver vara med för att lära och kommer till denna gång utrustas med ett halvstängt huvudlag för att få honom lite piggare. Vi hoppas han han sköter sig även denna gång och att han vaknar till efter hand. En platschans ska han kunna ha. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

- Quality Questioned (lopp 2) har gjort det bra under vintern och gått flera tuffa lopp, berättar Stefan.

 - Allt ser bra ut med honom hemma men det kanske är så att det börjar bli lite "formtapp"? Han ska räknas även om vi får sätta ett litet frågetecken för formen. 

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Random Shot (lopp 9) har varit mycket bra vid sina fyra raka segrar, berättar Stefan.

 - Att han sedan gått i mål med tussarna odragna i samtliga fem starter i år ju inte saken sämre. Allt har gått enligt plan och efter lite täta starter fick han nu lite längre emellan men han har tränat på hela tiden.

 - Han stöter på tuffa motståndare som man måste ha stor respekt för men är riktigt bra själv och han ska ses med chans.

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

Foto: Annika Lindblom, Travkompaniet

 - Sebastian Sund (lopp 10) gjorde ett bra lopp på V75 senast då han ute spåren kämpade på väl och blev trea, berättar Stefan.

 - Att han även hade dubbla galopper gör ju inte prestaionen sämre. Han galopperade efter bilen och trampade sig då och det trampet var nog orsaken till galopp nummer två.

 - Han fick ta det lugnt i en vecka och trampet läkte ut fint under tiden. Han ser jättefin ut i jobben nu och känslan är att han inte ska ha tappat något på det lilla uppehåll han hade.

 - Tyvärr så lottades han till ett riktigt dåligt utgångsläge och det krävs en del flyt på vägen för att komma till från ett sånt här läge. Hästen är bra och kommer säkert att göra ett bra lopp men från det här läget behöver vi en del tur på vägen.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »