Fyra till Axevalla

| 2008-07-18 10:23

Axevalla drar till sig stort intresse i helgen när man kör sitt populära trippeltrav. På fredagen har stall Stefan Hultman inga starthästar men övriga två dagar finns vi representerade.

Triton Sund startar i Gulddivisionen på lördag och på söndagen är det ju StoChampionatet med Lie Detector i favoritposition.

Även Manna och Nottingham startar på söndagen.

Triton Sund har verkligen haft en fantastisk säsong alla redan.Foto: Annika Lindblom

Triton Sund har verkligen haft en fantastisk säsong alla redan.

Foto: Annika Lindblom

Efter strykningen av Commander Crowe i veckans Gulddivision får Triton Sund ikläda sig favoritrollen.

 - Triton Sund (V75-3/lopp 6) var fantastiskt bra senast och det var verkligen en imponerande insats han svarade för, berömmer Stefan.

 - Att på det sättet krossa ett gulddivisionsgäng på 12,4 när banunderlaget var långt ifrån perfekt är verkligen starka papper. Allt ser också fortsatt mycket bra ut med Triton och det är inget snack om att han har formen på topp.

 - Nu när Commander Crowe är struken så tycker jag att Triton ska ses med toppchans att vinna loppet om det inte strular
Nottingham gör denna gång debut över kort distans.Foto: Annika Lindblom

Nottingham gör denna gång debut över kort distans.

Foto: Annika Lindblom

På söndag har stallet tre hästar till start på Axevalla. Först ut är Manna och Nottingham som ställs mot varandra i Slaget vid Axevalla Hed.

- Nottingham (V65-5/lopp 7) var lite spänd i sin senaste start och inte alls lika bra som han var i starten innan, berättar Stefan.

 - Några synbara fel på honom har vi inte hittat utan han sköter träningen på ett bra sätt. Han gick ett pass med specialintervaller i veckan och allt såg mycket bra ut med honom då.

 - Den här gången ställs han mot hästar som har mer hårdhet än honom men vi vill ha en liten värdemätare på var han står. Detta för att kunna ta beslut hur den fortsätta matchningen ska se ut och det närmaste målet efter detta kan bli försöka till korta E3.

 - Jag tror att han kommer att gilla och passa för de förutsättningar som nu bjuds. Jag hoppas att han kan ta en placering bland de fem första men det blir normalt svårt för honom att vinna loppet.

Manna har svarat för fina prestationer utan att få vinna så här långt.Foto: Annika Lindblom

Manna har svarat för fina prestationer utan att få vinna så här långt.

Foto: Annika Lindblom

 - En av Nottinghams motståndare heter Manna och han har verkligen gjort jämna, fina insatser så här långt, berättar Stefan.

 - Jag tycker att han gjorde sitt bästa lopp så här långt i sin senaste start. Han rumlade då till ett par gånger under loppet och det är nog frågan om inte detta kostade honom segern den gången. Han gick i varje fall starkt till slut och det var sånär att han hann på vinnande Loredan AS.

 - Nu har vi gjort några balansförändringar på honom och det ska bli spännande att se honom från det något chansartade utgångsläge han fått. Jag är inne på att han kan vinna loppet den här gången om det inte strular på vägen. Manna är ett roligt speldrag från stall Hultman den här gången.

Lie Detector har redan passerat tre miljoner kronor i insprunga pengar.Foto: Annika Lindblom

Lie Detector har redan passerat tre miljoner kronor i insprunga pengar.

Foto: Annika Lindblom

Lie Detector (V65-6/lopp 8) vann sitt försök till StoChampionatet även om det blev knappt i mål, berättar Stefan.

 - Man ska komma ihåg att hon har haft en ganska tuff träningsperiod inför det här som är hennes största uppgift den här säsongen. Jag har haft siktet inställt på att ha henne i toppform till på söndag och det tror jag att vi har. Hon kändes riktigt fin i lite finslipande specialintervaller i veckan och det känns som vi prickat formen helt rätt.

 - Strykningen av Ambroisie ser jag som en klar fördel för oss, speciellt med tanke på att Sissel Godiva nu får innerspår. Som jag ser det ska Lie Detector ha bra chans att kunna köras till ledningen här och då känns det som hon är hästen för övriga att slå. Om det blir som jag tror ska hon ha viss chans att vinna StoChampionatet, avslutar Stefan.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »