From Above-son debuterar

| 2008-08-06 08:55

Solvalla kör hela tre tävlingsdagar denna vecka och idag onsdag har ”det gröna stallet” förutom två premieloppshästar tre hästar till start.

Bland dem som startar hittar vi Marshland som är en treårig debutant efter From Above och Trapped. Jag har lyssnat med Stefan hur han ser på Marshlands och de andra två starthästarnas möjligheter i kväll.

Marshland har tagit lite tid på sig men nu är han redo för sin tävlingsdebut.Foto: Annika Lindblom

Marshland har tagit lite tid på sig men nu är han redo för sin tävlingsdebut.

Foto: Annika Lindblom

 - Marshland (lopp 1) är en jättefin häst som jag tror kommer att bli riktigt bra med tiden, berättar Stefan.

 - Han är fortfarande lite valpig av sig och också haft en del småproblem vilket har gjort att han tagit lite tid på sig. Nu verkar han ha kommit igenom växtperioden och det är en häst med bra grundkapacitet i sig.

 - Han känns uppåt i träningen och var också fin i ett jobb inne på Solvalla för knappa två veckor sedan. Han har också fått ett bra utgångsläge i sin första start men det är naturligtvis svårt att bedöma motståndet.

 - Fungerar Marshland som han ska och sköter sig så tycker jag absolut att han har kapacitet för att kunna vinna loppet.

License Plate håller riktigt bra form.Foto: Annika Lindblom

License Plate håller riktigt bra form.

Foto: Annika Lindblom

 

 - License Plate (lopp 6) har visat en hysterisk form på sistone även om vi nog för tre starter sedan på Eskils trodde att han skulle kunna avgöra på open stretch. Det är möjligt att han inte riktigt förstod vad han skulle göra när han fick luckan invändigt.

 - I starten efter på Lindes gick han klart bra efter en tuff öppning. Han spurtade också bra senast på Årjäng då han fick stryk av en hygglig häst som det har visat sig.

 - Han tycker om den idag aktuella korta distansen och han kan öppna riktigt bra från start. Emil kommer idag att prova för att nå ledningen och skulle License Plate hitta dit känns det som en fördel. Det vore kul att se License Plate i spets idag även om han också fungerar bra bakifrån.

 - Han har ju visat sig ha lite svårt att sticka nosen först men ett platsbud är han på sin fina form och det trevliga utgångsläget han fått.

Make Approach har fått ett smygläge och behöver lite tur på vägen.Foto: Annika Lindblom

Make Approach har fått ett smygläge och behöver lite tur på vägen.

Foto: Annika Lindblom

  - Make Approach (lopp 10) är en fin märr som Örjan kört snälla lopp med. Senast blev hon fast med sparade krafter i mål och det är ju erfarenheter som hon kommer att nytta av längre fram.

 - Hon har fått ett bra smygläge idag och det är bara att hoppas det löser sig på bästa sätt. Strular det inte med positionerna så har hon kapacitet att vinna loppet men från spår åtta med voltstart så kan hon ju lika gärna sitta fast igen. Hon är väl en typisk outsider i mina ögon.

 - Sammanfattningsvis så ger vi Marshland den bästa vinstchansen i kväll av stallets hästar, avslutar Stefan.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »