Rolling Stones - SÅLD

88

Information

Om Rolling Stones - SÅLD

Pappan, Elithingsten Viking Kronos (American Winner - Conch e. Bonefish), var som tävlingshäst ett rent fenomen. Han vann tolv av fjorton lopp men dessvärre satte skador stopp för hans tävlingskarriär redan som 3-åring.
I aveln har han varit en gigant men yvärr går hans karriär som avelshingst nu mot slutet då han har problem med fertiliteten.
Hans förvärvning är helt enastående och hans avkommor har vunnit "allt" och han var championhingst i Sverige 2010 & 2011.
Idag (sept-2012) har hans 462 svenskregistrerade avkommor i ST´s register som tillsammans vunnit över 1 538 segrar och tjänat över 178 miljoner kronor!
Han är pappa till bl.a. vår stjärnhäst Maharajah men också Triton Sund, Going Kronos, Fama Currit och Joke Face för att nämna de vinstrikaste avkommorna av de 40 miljonärsbarn han hittills har lämnat.

Mamman, Hot Pants (Pine Chip - Red Hot Mama e. Nevele Diamond) var själv ingen stjärna på tävlingsbanan. Hon vann ett lopp på tio starter, sprang in 76 000 och tog rekordet 1.16,9 auto medel.
I aveln har hon hittills lämnat sex avkommor där V75-aktuella Oozing är bäst med sex segrar och mer än en halv miljon i intjänade pengar.
Mormor, elitstoet Red Hot Mama (Nevele Diamon - Radiance e. Porterhouse) var som fölmärr en av de allra bästa med hela fem avkommor som tjänade över en miljon på tävlingsbanan; Little Devil 1,1 milj, Traveling Salesman 2,7 miljoner, Chili Bowl 1,4 milj, Bon Vivant 3,6 miljoner och Dream Lover 1,2 miljoner!
Hennes sista avkomma var Jazzman som tidigare ägdes av Travkompaniet stall och sprang in över en halv miljon innan han såldes.
I mödernet hittar vi också avelshingsten Giant Chill 5,2 mil som bland annat är morfar till Maharajah!

Rolling Stones avelsvärderades i mars 2015 där han fick 77 poäng vilket betyder ett högt skattat avelsvärde.

Meriter;

Nominerad till årets treåring 2013

1:a Treåringseliten (2013)
1:a E3-final, långa (2013)
Så här beskriver Stefan Hultman Rolling Stones;
- Det här är en otroligt läcker häst som är en ren dröm att köra. Han har en fin teknik har ett bra steg med fin spänst. Han har en jättefin exteriör och har varit sund och fin hela tiden.
Han är också utrustad med ett härligt psyke.
Hans stamtavla är riktigt blåblodig med som jag tycker, världens bästa avelshingst som pappa, Viking Kronos och världens bästa morfar, Pine Chip.
Mormor är superstoet Red Hot Mama så hans stamtavla är blåblodig rakt igen. Den här killen har jag väldigt stora förhoppningar på och han kan vara en ny potentiell stjärna i Travkompaniets stall

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »