Välkommen Dover Sole

| 2019-09-30 15:09

Dover Sole ropades in på Kolgjinisales i augusti. Han är en elegant helamerikansk hingst kommen ur Menhammars fiskfamilj.

Dover Sole. Foto; C.Kärrstrand

Dover Sole. Foto; C.Kärrstrand

Dover Sole

Brun hingst, född 2018-05-06

Stamtavla; Conway Hall(CA) - Sole Veronique e. Donerail(US) - Lemon Sole(US) e. Ambro Goal(US).

Uppfödare; Menhammar Stuteri

Ägare; Travkompaniets Stall AB 

Tränare; Pasi Aikio

Dover Sole kommer från Menhammars D-kull, det vill säga alla hästar som är födda på stuteriet 2018, har ett namn med begynnelsebokstaven D.
Dover Sole kommer från Menhammars fiskfamilj där mödernet är fullt av hästar med maritima namn.
Dover Sole är engelska och betyder sjötunga. Mamman, Sole Veronique är namnet på en delikat fiskrätt bland annat bestående av sjötunga och vindruvor.

Här kan ni se en film på Dover Sole.

Dover Sole har börjat inkörningen och sköter sig väldigt väl. Foto; A.Lindblom

Dover Sole har börjat inkörningen och sköter sig väldigt väl. Foto; A.Lindblom

Ett gediget möderne

Dover Sole har 100% amerikanskt blod i sina ådror och en inavelskoefficient på 12%.

Pappa, Conway Hall (CA), född 1995, e. Garland Lobell - Amour Angus(CA) e. Magna Force(US), var som tävlingshäst en av de bästa i sin kull. Han gjorde 29 starter, vann 13 lopp, sprang in över 6,4 miljoner och tog rekordet 1.10,5ak.
Han blev årets tvååring i USA 1997 och vann bl.a Bluegrass Stakes, Champlain Stakes, John Simpson Sr Stakes och Orsi Magnelli i Italien. 

Conway Hall har en gyllene stamtavla som son till ett av världens mest betydande avelssto, Amour Angus. Förutom Conway har hon lämnat avelshingstarna, Andover, Angus och Adams med "efternamnet" Hall. Dessutom har hon lämnat dottern Emilie Cas El som i sin tur är mamma till Archduke Kemp och som 21 år gammal, Hambletonianvinnaren Trixton!

Conway Hall gick till aveln redan som treåring och har lämnat massor av topphästar som gjorde att han 2015 tilldelades hederstiteln Elithingst.

Mamman, Sole Veronique (US), född 2000 e. Donerail(US) - Lemon Sole(US) e. Ambro Goal(US) - Pompanette (US)) gjorde 42 starter som tävlingshäst där det blev 6 segrar, 385 000 kr i prissumma och tog rekordet 1.12,3 ak.

I aveln har hon lämnat sju avkommor där den före detta Travkompaniehästen, Poisson är bäst, hittills. Han vann ett par V75-lopp och sprang in 540 000 kr.
Mormorsmor, Pompanette född 1965, e. Florican(US) - Spinster Hanover (US) e. Bill Gallon(US), var ett riktigt supersto i aveln som lämnade flera miljonärer bl.a Kentucky Futurityvinnaren Filet Of Sole, världsrekordhållaren Crevette, Colonial Trotvinnaren, Piggvar och Hambletoniantvåan, King Of The Sea.
Mödernet går tillbaka på en av världens främsta linjebildare genom stoet, Spinster Hanover som lämnat många topphästar.

Conway Hall är stolt pappa till Dover Sole. 

Conway Hall är stolt pappa till Dover Sole. 

En välproportionerlig hingst

Dover Sole står nu på Yttersta i unghästavdelningen där han går i utedrift tillsammans med stallets ettåriga hingstar. Han har börjat köras in och kommer att sättas för vagn inom kort. 

Så här säger Pasi Aikio när han skall beskriva Dover Sole;

- Dover Sole är en jätttefin välproportionerlig hingst. Han är rättställd, har fin exteriör, är lätt i kroppen och är av medelstorlek. Han har en bra stamtavla med ett klassiskt bra möderne på pappa och mammas sida som lämnat flera topphästar. Han är en framåt och klok kille som så här långt har skött sig bra. Det är helt klart en spännande häst som det skall bli väldigt roligt att börja jobba med, avslutar Pasi.

Vi hälsar Dover Sole varmt välkommen till Travkompaniets stall.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »