Equinox har flyttat in

| 2020-09-01 11:33

Stallets yngsta häst Equinox har lämnat beteshagen och flyttat in i unghästavdelningen på Yttersta. 

Equinox nosar lite försiktigt på "pappa"  Pink Elephant. Foto; A.Lindblom 

Equinox nosar lite försiktigt på "pappa"  Pink Elephant. Foto; A.Lindblom 

Ettårige Equinox är vårt senaste tillskott i stallet. Maharajahsonen köptes för en dryg månad sedan på Menhammaronsale. Då auktionen genomfördes via internet kunde han lugnt gå kvar på sommarbetet med sina kompisar. Där har han gått kvar fram till då kompisarna har åkt åt olika håll och han har flyttat in i unghästavdelningen på Yttersta.

Sedan förra årets kull flyttade ut i förra veckan, har stallet, ligghallarna och hagarna fått en grundlig rengörning. Nu är allt fräscht och desinficerats inför nästa kull unghästar.

Tar papparollen på största allvar

I hingstavdelningen får de unga hästarna en ny bekantskap. Den tidigare Travkompanihästen och numera pensionären Pink Elephant har sedan några år tillbaka agerat lite pappa i unghästhage för att hålla lite ordning. Han tar sin "papparoll" på största allvar och får nu ta hand om en ny kull.
Equinox är en av dem som snabbt har funnit sig väl tillrätta. Han är förstås lite nyfiken på Pink Elephant som i sin tur håller nykomlingarna på lagomt avstånd.

Snart är det dags att börja skolan för Equinox, köras in och påbörja den långa vägen fram till det vi hoppas skall bli en lång och framgångsrik tävlingskarriär.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »