Välkommen Equinox

| 2020-09-08 10:27

På Menhammaronsale i början av juli köptes ettårige Equinox till Travkompaniets stall. Nedan hittar ni en närmare presentation av Maharajahsonen som har en stamtavla med samma korsning som Who's Who och ett möderne där vi bl.a hittar Alone.

Vi hälsar Equinox varmt välkommen till vårt stall. Foto, A.Lindblom

Vi hälsar Equinox varmt välkommen till vårt stall. Foto, A.Lindblom

Equinox

Brun hingst, född 2019-03-01

Stamtavla; Maharajah - Rising Sun e. From Above - East Is East e. Victory Dream(US).

Uppfödare; Menhammar Stuteri

Ägare; Travkompaniets Stall AB 50%, Menhammar stuteri 50%

Tränare; Pasi Aikio

Equinox kommer från Menhammars E-kull, det vill säga alla hästar som är födda på stuteriet 2019, har ett namn med begynnelsebokstaven E. 

Equinox, som är engelska och betyder dagjämning anspelar på mammans namn, Rising Sun som betyder solen stiger.

Här kan ni se en film på Equinox.

Rising Sun är mamma till Equinox. Foto; A.Lindblom

Rising Sun är mamma till Equinox. Foto; A.Lindblom

Samma korsning som Who's Who

Equinox har 95 % amerikanskt och 5 % franskt blod i stamtavlan samt en inavelskofficient på 10,83 %.

Pappa, Maharajah, f 2005,31 segrar, startprissumma 23,5 miljoner, rek 1.10,3 am (Viking Kronos(IT) - Chili Khan e. Giant Chill (US) - Stevie Knicks e. Tibur,(FR) var sin kulls stora stjärna. Han ägdes som tävlingshäst av Travkompaniet och vann E3, Kriteriet, Derbyt och Europaderbyt som unghäst. Som äldre vann han bland annat, Prix D´Belgique, Prix De Paris, Olympiatravet och framförallt, Prix d´Amerique! 

Under karriären noterade han sig också för tre svenska rekord och ett världsrekord.
Han drog sig tillbaka från tävlingsbanan som Sveriges sjunde vinstrikaste travare, genom alla tider!

I aveln är han rena superpappan! För ett år sedan (nov 2018) blev han tillsammans med Raja Mirchi, de första svenskfödda hingstar att tilldelas hedersepitetet, Elithingst för utomordentlig förärvning!
Trots att han då endast hade fyra kullar i startbar ålder, en prestation som är helt unik i svensk avel. 

Idag (sept 2020) ligger han i topp på listan över fadershingstar. Hans avkommor som finns med i registret på ST, har hans avkommor totalt sprungit in över 113 miljoner och börjar närma sig 1 000 segrar!
I Sverige har han snart fått fram 30 miljonärer där Makethemark är bäst så här långt med snart 9,2 miljoner på kontot. Tvåa är vår Derby och Jubileumsvinnare Who's Who som just passerat 8 miljoner. 
I årets upplaga av Åby Stora pris blev det storslam för Maharajah som pappa då Moni Viking vann på nytt världsrekord med Who's Who som tvåa.
Maharajah har också förmågan att både lämna bra ston och hingstar. Av de 29 miljonären han hittills har lämnat är 13 av dem ston.

Minnehaha född 1868

Minnehaha född 1868

En av världens bästa moderslinjer

Mamma, Rising Sun, f 2010, (From Above - East Is East e. Victory Dream(US) - Tea House) gjorde aldrig någon större succé på tävlingsbanan i de blott sju starter hon gjorde. Som bäst blev det en tredjeplats och totalt 21 000 kr samt rekordet 1.16,2m.
I aveln är hon ung där första avkomman dog tidigt och därmed är den äldsta endast två år gammal som är vår Daylight som så här långt har gjort allt rätt i träningen.

Mormor, East Is East, f 1997, (Victory Dream(US) - Tea House(US) e. Meadow Road - Geisha(US) ) har lämnat miljonären Middle East 1,2 milj och Tempura över 800 000 kr. Hon har också lämnat dottern Quarantine som i sin tur har lämnat vår derbytrea, racerfuxen Alone 1,6 miljoner.

Moderslinjen går tillbaka på Minnehaha som föddes 1868 och kom att bilda en av travsportens mest betydande stolinjer. 
Från den här linjen hittar vi bl.a Hambletonianvinnarna, Steve Lobell, Speedy Somolli, Speed Bowl och superstoet Duenna.

Superpappan Maharajah. Foto; A.Lindblom

Superpappan Maharajah. Foto; A.Lindblom

En fin och trevlig "köttbulle"

Equinox har precis lämnat sommarbetet och flyttat in i unghästavdelningen på Yttersta. Hingsten har påbörjat inkörningen där han så här långt sköter sig exemplariskt.

Pasi Aikio är ansvarig tränare för Equinox som beskriver hästen så här;

- Equinox har en spännande stamtavla som genom pappa Maharajah och morfar From Above har samma korsning som Who's Who. Vi hittar dessutom Alone i mödernet så det är en riktigt spännande stamtavla. 
Equinox har en fin exteriör med bra kors och bog, bra benställning och är en "köttbullemodell", liten och rund. Han är inte så stor men jag tycker det är bra att hästarna inte är för stora. Så här långt så har han visat ett lugnt och stabilt psyke och det finns inget stress i honom. Men, precis som storebror Daylight har han ett riktigt bra självförtroende och är lite hård mot sina kompisar i hagen, avslutar Pasi.

Vi hälsar Equinox varmt välkommen till Travkompaniets stall.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »