Välkommen Elderly

| 2020-11-04 11:40

Under Kriterieauktionen ropades det fina stoet Elderly in till Travkompaniets stall. Nedan hittar ni en närmare presentation av det högintressant stammade stoet som är en lillasyster till stochampionatssegrarinnan Ultra Bright.

Vi hälsar Elderly varmt välkommen till Travkompaniets stall. 

Vi hälsar Elderly varmt välkommen till Travkompaniets stall. 

Elderly

Brunt sto, född 2019-03-09

Stamtavla; Zola Boko - Patina e. Express Ride(US) - Patricia Du Ling e. Super Arnie(US).

Uppfödare; Menhammar Stuteri

Ägare; Travkompaniets Stall AB (tävlingsrätten)

Tränare; Pasi Aikio

Elderly kommer från Menhammars E-kull, det vill säga alla hästar som är födda på stuteriet 2019, har ett namn med begynnelsebokstaven E. 

Elderly, som är engelska och betyder "äldre" anspelar på mammans namn, Patina. Det är ett synligt ålderstecken på ett föremål på grund av kemiska processer och/eller nötning.

Elderly köptes på Kriterieauktionen för 275 000 kronor+moms.
Då Travkompaniets affärsidé främst är att tävla med våra hästar och att inte ägna sig åt uppfödning, såldes avelsrätten för stoet tillbaka till uppfödaren Menhammar för 137 500 kronor.

Här kan ni se en film på Elderly.

Patina är mamma till Elderly. Foto; A.Lindblom

Patina är mamma till Elderly. Foto; A.Lindblom

Helsyster med Stochampionatvinnare

Elderly har 85% amerikanskt och 15% franskt blod i stamtavlan. Hennes inavelskoefficient är 7,32%.

Pappan, Zola Boko, född 2006, (e.Goetmals Wood(FR) - Big Blue Kitten(US) e. Pine Chip(US), sprang in nästan 2 miljoner kronor på blott elva starter där han vann sju av dem.
Han var en riktig unghästtalang som dessvärre skadade sig så illa så att han inte gjorde några starter efter sin framgångsrika treåringssäsong. Hans största merit på tävlingsbanan är segern i Europeiskt treåringschampionat på Vincennes då han vann på nytt världsrekord, 1.11,6 över full distans.
Han togs till aveln som fyraåring efter ett misslyckat comebackförsök på tävlingsbanan som slutade med att hästen ströks ur loppet. 

Stammässigt har Zola Boko en intressant blandning av franskt och amerikanskt blod. Pappa Goetmals Wood är franskfödd som är pappa till flera avelshingstar. 
Zola Bokos mamma, amerikanskan Big Blue Kitten har även bland annat lämnat världsstjärnan Yarrah Boko, 11 miljoner och nu avelshingst, samt Aristocat Boko 1,9 miljoner
Hon har mycket välförtjänt förärats hedersepitetet Elitsto.

Zola Boko har också visat sig vara en riktigt stark förärvare och har tilldelats värdebokstaven AB vilket är betyget, god förärvning. 
Hans hittills bästa svenskfödda avkomma är Ultra Bright som vann stochampionatet och som hittills har tjänat drygt 4,5 miljoner.
Redan i första kullen fick han dottern Tunika som blev en kulltopp och tjänade över 3 miljoner i startprissumma. 
I Sverige är han så här långt pappa till nitton miljonärer, en av dem är fina Oakstrean, Adorable Lady som tävlade för Travkompaniet. 

Elderlys mamma, Patina f;2008, e. Viking Kronos - Patricia Du Ling e. Super Arnie, var ingen lyckad tävlingshäst. Hon gjorde blott nio starter med en andraplats som bäst och 41 500 kronor i startprissumma och rekordet 1.15,0ak.
I aveln har hon dock revanscherat sig.
Redan med första avkomman fick hon en storloppsvinnare i Ultra Bright (e. Zola Boko), som vann Stochampionatet som fyraåring och som så här långt tjänat över 4,5 miljon.

Mormor, Patricia Du Ling, f;02 e. Super Arnie(US) - Precious Du Ling e. Counts Pride(US), tillhörde kulltoppen som tävlingshäst. Hon sprang in 1,8 miljoner och vann 9 lopp bl.a Stoderbyt.
I aveln har hon lämnat 7 avkommor där Quadroon (e. Varenne(IT), lyckats bäst med 781 000 kronor och 10 segrar på tävlingsbanan.

I mödernet hittar vi flera duktiga tävlingshästar en av dem är fyrfaldige miljonären Disco Volante.

Zola Boko är pappa till Elderly. Foto; A.Lindblom

Zola Boko är pappa till Elderly. Foto; A.Lindblom

Ett elegant sto

Elderly går i unghästavdelningen på Yttersta där Pasi Aikio är ansvarig tränare. Stoet har körts in och är nu igång med lätt träning.

Så här beskriver Pasi Elderly;

- Elderly är ett fint och elegant sto. Hon har bra exteriör och rör sig fint. Hon har lite humör men är snäll att hantera. Spännande stam som helsyster till Stochampionatsvinnaren Ultra Bright, avslutar Pasi.

Vi hälsar stoet Elderly varmt välkommen till Travkompaniets stall!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »