Välkommen Fairytale

| 2021-09-22 13:37

En av stallets ettåringar heter Fairytale, en riktig sagohäst i alla fall om han skall leva upp till sitt namn. Vi hälsar sonen till Maharajah välkommen till Travkompaniets stall som nedan får en närmare presentation.

Sagohästen Fairytale. Foto; A.Lindblom

Sagohästen Fairytale. Foto; A.Lindblom

Fairy Tale

Mörkbrun hingst, född 2020-04-12

Stamtavla; Maharajah - Sleeping Beauty e. Classic Photo(US) - Old Maid Hall(US) e. Conway Hall(US)

Uppfödare; Menhammar Stuteri

Ägare; Travkompaniets Stall AB 50% & Menhammar stuteri 50% 

Tränare; Pasi Aikio

En sagohäst

Fairytale kommer från engelskan och betyder saga. Mamman heter Sleeping Beauty, den sovande skönheten där kopplingen förstås är sagan om Snövit.

Fairytale ropades in på Elitauktionen för 210 000 kronor+moms men där 50% såldes tillbaka till uppfödaren Menhammar stuteri efter auktionen.

Maharajah är den stolte pappan till Fairytale. Foto; C.Kärrstrand

Maharajah är den stolte pappan till Fairytale. Foto; C.Kärrstrand

Superhästen Maharajah som pappa

Fairy Tale har en inavelskofficient på 13,02%.

Pappa, Maharajah, f 2005,31 segrar, startprissumma 23,5 miljoner, rek 1.10,3 am (Viking Kronos(IT) - Chili Khan e. Giant Chill (US) - Stevie Knicks e. Tibur,(FR) var sin kulls stora stjärna. Han ägdes som tävlingshäst av Travkompaniet och vann E3, Kriteriet, Derbyt och Europaderbyt som unghäst. Som äldre vann han bland annat, Prix D´Belgique, Prix De Paris, Olympiatravet och framförallt, Prix d´Amerique! 

Under karriären noterade han sig för tre svenska rekord och ett världsrekord.
Han drog sig tillbaka från tävlingsbanan som Sveriges sjunde vinstrikaste travare, genom alla tider!

I aveln är han rena superpappan! I november 2018 blev han tillsammans med Raja Mirchi, den första svenskfödda hingst att tilldelas hedersepitetet, Elithingst för utomordentlig förärvning!
Trots att han då endast hade fyra kullar i startbar ålder, en prestation som är helt unik i svensk avel. 

Idag (sept 2021) ligger han i topp på listan över fadershingstar, såväl  vinst och segerrikaste avkommor. Hans avkommor som finns med i registret på ST, har totalt sprungit in hissnande 160 miljoner och tagit över 1 300 segrar!
I Sverige har han snart fått fram 39 miljonärer där Who's Who är vinstrikaste med närmare 12 miljoner på kontot (sept 2021).
Listan på framgångsrika avkommor kan göras hur lång som helst där vi nämner en högaktuell son, Donizetti som är en av favoriterna i årets Kriteriefinal.
Maharajah har också förmågan att både lämna bra ston och hingstar. Av de 39 miljonären han hittills har lämnat är 17 av dem ston.

Superhästen Maharajah, både på tävlingsbanan och i aveln.

Sleeping Beauty är mamma till Fairy Tale. Foto; ALN Pressbild

Sleeping Beauty är mamma till Fairy Tale. Foto; ALN Pressbild

Gediget amerikanskt möderne

Mamma, Sleeping Beauty, (e. Classic Photo (US) - Old Maid Hall(US) e. Conway Hall(US) - Ozean Breeze(US) e. Super Bowl(US) ) resultat på tävlingsbanan var; 29 starter, 1 seger, rek 1.14,2, startprissumma 172 700kr.
I aveln har hon endast tre avkommor där den äldste, treårige Don't Disturb gjort sju starter och sprungit in 79 000 kronor.

Mormor, Old Maid Hall(US) var själv en riktigt duktig tävlingshäst som segrade i 21 av 56 lopp, bl.a Tre och fyraåringseliten för ston, Wallenius Cup och Ina Scot's Ära Hon var en sin kulls bästa ston och sprang in över 2 miljoner kronor.
Hon tävlade till hösten då hon var sju år och fick i aveln endast en avkomma då hon tyvärr dog redan när hon var tio år.

Mödernet går tillbaka på La Soubrette där vi hittar en mängd topphästar.

Vi hälsar Fairy Tale varmt välkommen till Travkompaniets stall. Foto; A.Lindblom

Vi hälsar Fairy Tale varmt välkommen till Travkompaniets stall. Foto; A.Lindblom

En snygg och trygg hingst

För ett par veckor sedan började allvaret för Fairytale. Han flyttade in i unghästavdelningen på Yttersta där han har funnit sig väl tillrätta. Han har börjat arbetet med att köras in och sköter sig bra. Han är en riktigt snygg hingst som är trygg i sig själv.

Vi hälsar Fairy Tale varmt välkommen till Travkompaniets stall.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »