Välkommen Garnish

| 2022-10-19 10:00

Ettårige Garnish köptes till Travkompaniets stall på Menhammar Onlinesale i september. Han är en mörk elegant hingst från sin pappa Who's Who första kull.
Nedan hälsas Garnish välkommen till vårt stall och får en närmare presentation.

Garnish. Foto; A.Lindblom

Garnish. Foto; A.Lindblom

Garnish

Mörkbrun hingst med vit stjärn, född 2021-03-26

Stamtavla; Who's Who - Twist Of Lemon e. Credit Winner(US) - Yankee Martini(US) e. Self Possessed(US)

Uppfödare; Menhammar Stuteri

Tränare; Pasi Aikio

Ägare; Travkompaniets Stall AB och Menhammar Stuteri

Garnish köptes på Menhammaronlinesale i september för 200 000 kr(+moms).
Efter auktionen såldes del av hästen tillbaka till Menhammar stuteri.

Stolinje fylld av drinktillbehör

Menhammar stuteri döper oftast fölen till namn som anspelar på mammans namn. Fölen födda 2021 fick namn som började på bokstaven G, en av dem är Garnish som är engelska och översätts till garnering.
Mammans namn, A Twist Of Lemon som är något man kan tillsätta en drink, en liten twist av citron. Mödernet är fyllt av hästar vars namn anspelar på olika drinktillbehör.

Who's Who är stolt pappa till Garnish. Foto; A.Lindblom

Who's Who är stolt pappa till Garnish. Foto; A.Lindblom

Who's Whos första kull

Garnish är från Who's Who första kull och blir tredje generationen hingstar i Travkompaniets stall. Pappa Who's Who och farfar Maharajah tävlade och tävlar för Travkompaniets stall.

Garnish inavelskoefficient är 11,86%.

Pappan, Who's Who, f;2014, 46 starter, 22-5-3, 13 707 759 kr, rek 10,0ak, 11,0am, 11,9L (per sept 2022), e. Maharajah (Elithingst) - Reality Pride e. From Above, är en av sin kulls bästa hästar. Han vann Svenskt Travderby och Jubileumspokalen. Som äldre har han bl.a. vunnit Hugo Åbergs Memorial och Norrbottens stora Pris.
Han drabbades i somras av en stressfraktur i en framkota och har precis fått börja skritta igång. Förhoppningsvis läker skadan och planen är att han skall kunna komma tillbaka till tävlingsbanan. 

Who's Whos första kull föddes förra året där det finns 58 ettåringar registrerade på Svensk Travsport.

A Twist Of Lemon är mamma till Garnish. Foto; ALN Pressbild

A Twist Of Lemon är mamma till Garnish. Foto; ALN Pressbild

Mödernet med en twist

Mamman, Twist Of Lemon, e. Credit Winner(US) - Yankee Martini(US) e. Self Possessed(US), tjänade 130 500 kronor på tävlingsbanan och vann 1 lopp på blott 11 försök och tog rekordet 1.12,9 am. 
Segern kom redan i debuten i juli som treåring. Hon var sedan nära att kvala in till Oaksfinal som trea. Det blev blott fyra starter som fyraåring innan hon gick till avel som femåring.
Hon har idag (sept 2022) fem avkommor där hennes två äldsta, Dirty Martini och Everglo Lemon har vunnit lopp.

Mormor, Yankee Martini, e. Self Possessed(US) - Marvelous Yankee(US) e. Donerail(US) - Maiden Yankee(US), tog tre segrar på 22 lopp och fick ihop drygt 100 000 kronor på tävlingsbanan.
Hon fick endast två avkommor innan hon tyvärr dog redan som åttaåring. Hennes första avkomma var Twist Of Lemon men det lilla stofölet som blev moderslöst när mamman gick bort var Unstirred Drink (e. Maharajah). Fölet fick en ny mamma i stoet Giggling som redan hade ett stoföl som kom att heta Unaffected Laugh. De bägge fölen blev som tvillingar och fick följas åt i livet även som tävlinghästar hos Svante Båth. 
Unstirred Drink är för övrigt mamma till en av stallets tvååringar, Flirtini.

I mödernet hittar vi många topphästar bland annat Hambletonian vinnaren och Elithingsten Muscle Yankee(US).

Garnish. Foto; A.Lindblom

Garnish. Foto; A.Lindblom

En elegant hingst 

Garnish är en elegant mörkbrun hingst med ett vackert huvud. Han rör sig fint och är väldigt trevlig att sköta om.

Garnish flyttade efter auktionen till unghästavdelningen på Yttersta där han har körst in. Han har skötts helt perfekt och har nu börjat den långa vägen till att bli en fullärd travhäst.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »