Great Old Dance har blivit Schottis

| 2022-11-18 14:26

Great Old Dance har nu börjat träna med lätta pass på Ytterstas fina kuperade skogsslinga. Efter en del funderande från tränare Lisa Skogh har hästen också fått ett smeknamn, Schottis.

Great Old Dance sköter sig helt perfekt i träningen. Foto; A.Lindblom

Great Old Dance sköter sig helt perfekt i träningen. Foto; A.Lindblom

Great Old Dance har funnit sig väldigt väl tillrätta i unghästavdelningen på Yttersta, kanske lite för bra. Då ettåringarna går ute dygnet runt får de fri tillgång till ströfoder något som Great Old Dance verkar uppskatta. Han har blivit rejäl rund om magen något som också har bidragit till hästens nya smeknamn, tränare Lisa Skogh berättar;

- Great Old Dance är ju ett väldigt långt namn så vi har funderat mycket på vad vi skall kalla honom. Ett tag kallade vi honom Greta, berättar Lisa och skrattar lite.
- Men det är klart en hingst som heter Greta kändes inte helt bra. Med tanke på att han blivit så rund om magen för att inte säga rejält tjock så hette han ett tag bara "tjockisen" men det kändes inte heller bra. Så nu har vi kommit fram till Schottis som ju är en gammal dans, förklarar Lisa och fortsätter.

- Schottis sköter sig jättefint och det har inte varit några problem alls under inkörningen. Han gör allt vi begär och är jättetrevlig att både sköta om och att köra. Han har fått börja träna på skogsslingan för att få börja jobba på lite lätt och även det går jättebra. Det är en riktigt fin häst som jag gillar skarpt, avslutar Lisa.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »