Great Old Dance, en välgödd dansör

| 2023-02-01 11:33

Great Old Dance tränar på med den viktiga grundträningen. Hingsten är rejält rund om magen men trots sin rondör rör han sig som en balettdansör.

Great Old Dance är rund om magen men rör sig som en balettdansör. Foto; A.Lindblom

Great Old Dance är rund om magen men rör sig som en balettdansör. Foto; A.Lindblom

Great Old Dance har många smeknamn i stallet. Några av dem är Dansen, Greta, Shottis och kanske det som inte är så smickrande Tjockisen.

Hingsten blev väldigt snabbt rund om magen när han i höstas kom från betet till unghästavdelningen på Yttersta. Trots att han nu tränar på ordentligt så har han väl mycket "trivselvikt" men sköter sig exemplariskt.
Tränare Lisa Skogh berättar mer om Readly Express-sonen;

- Great Old Dance fick en smäll på ett ben av en hagkompis i början av året och fick då stå över träningen i någon vecka. Dessbättre var det inget allvarlig så han har tränat på ordentligt efter det. Han är tjock om magen och satt i kroppen men när han travar rör sig som en balettdansör, så lätt och fint trav. Han gör hela tiden allt vi begär och har ett härligt självförtroende. Nu tränar han dryga milen 4 dagar i veckan på vår kuperade skogsslinga. Än så länge handlar det om mängdträning för att bygga ork och styrka. Jo han är lite för tjock om magen men det är en jättefin och mysig häst som jag verkligen gillar, avslutar Lisa.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »