Hershey's till värmland

| 2023-08-17 11:04

För en dryg månad sedan köpte Travkompaniets stall ettårige Hershey's på Menhammar Onlinesales. Nu har han lämnat sommarbetet för att flytta till Värmland för inkörning.

Hershey's med Lisa Skogh. Foto: A.Lindblom

Hershey's med Lisa Skogh. Foto: A.Lindblom

Precis som för alla tvåbenta ungdomar börjar det även bli dags för de ettåriga travhästarna att avslutat sitt sommarlov för att börja i skolan. 

En av dem är Hershey's som i går lämnade sommarbetet och kompisarna på Menhammar för att resa till Värmland och Jonas Moberg. Här skall den snygge fuxen köras in och skolas för att så småningom flytta till Färjestad och tränas av Lisa Skogh. Hon hämtade själv hästen igår och berättar mer:

- Jag är jätteglad över att få träna Hershey's som jag verkligen gillar. Men då vi på Färjestad inte har möjlighet att ha hästar på utedrift så  samarbetar jag med Jonas. Han får köra in Hershey's och träna upp honom så tar vi hästen till oss någon gång nästa år. Det är en stor fördel att låta unghästarna gå i utedrift tillsammans med kompisar så att de kan leka och röra på sig så mycket de vill. Sedan är det bra att ha hästen i närheten för då kan jag åka dit och köra honom.
- Hershey's är en jättefin häst som verkligen har växt på sig under sommaren. Han har en riktigt fin exteriör och är lik vår racerfux Alone. "MiniAlone" har en så otroligt fin blick och han stod helt still i transporten hela vägen, en klock och lugn häst. Precis som pappa Maharajah, avslutade en nöjd Lisa.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »