Välkommen Happy Hour

| 2023-09-01 10:52

I juli köptes sex ettåriga hingstar till Travkompaniets stall. Stallets nykomlingar skall få en närmare presentation och hälsas välkomna till vårt stall.
Först ut är snygge Happy Hour, en tuff kille som vet vad han vill.

Pasi Aikio med Happy Hour som vi hälsar välkommen till Travkompaniets stall. Foto: A.Lindblom

Pasi Aikio med Happy Hour som vi hälsar välkommen till Travkompaniets stall. Foto: A.Lindblom

Happy Hour

Ljusbrun hingst med vit stjärn, född 2022-03-12

Stamtavla; Who's Who - Twist Of Lemon e. Credit Winner(US) - Yankee Martini(US) e. Self Possessed(US)

Uppfödare; Menhammar Stuteri

Tränare; Kai P Jussila

Ägare; Travkompaniets Stall AB och Menhammar Stuteri

Menhammars drinklinje

Menhammar stuteri döper oftast fölen till namn som anspelar på mammans namn. Fölen födda 2022 fick namn som började på bokstaven H, en av dem är Happy Hour som är ett begrepp man ofta använder sig av inom bar och restaurangbranschen då mat och dryck säljs till ett förmånligare pris.

Mammans namn, A Twist Of Lemon som är något man kan tillsätta en drink, en liten twist av citron.
Mödernet är fyllt av hästar vars namn anspelar på olika drinktillbehör.

Pappa Who's Who. Foto: A.Lindblom

Pappa Who's Who. Foto: A.Lindblom

Who's Whos första kull börjar visa sig på tävlingsbanorna

Happy Hour är tredje generationen hingstar i Travkompaniets stall. Pappa Who's Who och farfar Maharajah tävlade för Travkompaniets stall.

Happy Hours inavelskoefficient är 11,86%.

Pappan, Who's Who, f;2014, 46 starter, 22-5-3, 13 707 759 kr, rek 10,0ak, 11,0am, 11,9L (per sept 2022), e. Maharajah (Elithingst) - Reality Pride e. From Above, var en av sin kulls bästa hästar.
Förutom att vinna det största en svensk fyraåringa kan vinna, Svenskt Travderby vann han också miljonloppen Jubileumspokalen, Hugo Åbergs Memorial och Norrbottens stora Pris.
Tyvärr tvingades han i somras avsluta sin tävlingskarriär på grund av skada och är nu avelshingst på Menhammar stuteri.

Who's Whos första kull är nu två år där det finns 55 tvååringar registrerade på Svensk Travsport. Hans första kull har börjat visa upp sig på tävlingsbanorna.
I förra veckan fick han sin första segrande avkomma i Ebba Kuce som vann i karriärens andra lopp. På tisdag på Sundbyholm skall hans son Who's The Winner göra debut.
Tio av hans 2-åringar har redan klarat godkänt premielopp och fyra har godkänt kvallopp. Det ser väldigt spännande ut med hans avkommor inte minst Happy Hours helbror Travkompaniets Garnish som sköter sig väldigt fint i träningen.

Mamma till Happy Hour är Twist Of Lemon. Foto: ALN Pressbild

Mamma till Happy Hour är Twist Of Lemon. Foto: ALN Pressbild

Ett drinkmöderne

Mamman, Twist Of Lemon, e. Credit Winner(US) - Yankee Martini(US) e. Self Possessed(US), tjänade 130 500 kronor på tävlingsbanan och vann 1 lopp på blott 11 försök och tog rekordet 1.12,9 am. 
Segern kom redan i debuten i juli som treåring. Hon var sedan nära att kvala in till Oaksfinal som trea. Det blev blott fyra starter som fyraåring innan hon gick till avel som femåring.
Hon har idag (sept 2023) sex avkommor där hennes två äldsta, Dirty Martini och Everglo Lemon har startat och vunnit lopp.

Mormor, Yankee Martini, e. Self Possessed(US) - Marvelous Yankee(US) e. Donerail(US) - Maiden Yankee(US), tog tre segrar på 22 lopp och fick ihop drygt 100 000 kronor på tävlingsbanan.
Hon fick endast två avkommor innan hon tyvärr dog redan som åttaåring. Hennes första avkomma var Twist Of Lemon men det lilla stofölet som blev moderslöst när mamman gick bort var Unstirred Drink (e. Maharajah). Fölet fick en ny mamma i stoet Giggling som redan hade ett stoföl som kom att heta Unaffected Laugh. De bägge fölen blev som tvillingar och fick följas åt i livet även som tävlinghästar hos Svante Båth. 

I mödernet hittar vi många topphästar bland annat Hambletonian vinnaren och Elithingsten Muscle Yankee(US) som i sin tur är pappa till en av världens bästa avelhingst, Muscle Hill(US)

Happy Hour har en gott självförtroende. Foto: A.Lindblom

Happy Hour har en gott självförtroende. Foto: A.Lindblom

En kille med ett bra självförtroende

Happy Hour är en snygg hingst med fin exteriör och storlek som rör sig med lätt fint trav. Han är en kille med gott självförtroende som vet vad han vill. Är det något som inte passar kan han visa det med att stegra sig och slå med frambenen.
I förra veckan lämnade han sommarbetet på Menhammar för att börja den långa vägen till att bli en fullärd travhäst.
I år kommer det inte att köras in några unghästar på Yttersta. Därför har Happy Hour åkt till en av Pasis kollegor Kai P Jussila som fått uppdraget att köra in hästen. Där kommer han att tränas upp för att någon gång nästa år gå i träning till Pasi Aikio.

Vi hälsar Happy Hour varmt välkommen till Travkompaniets stall.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »