Happy Hour för vagn

| 2023-09-28 07:41

Stallets ettåringar har nu lämnat sommarbetet och påbörjat den långa vägen till att bli fullärda tävlingshästar. En av dem är Happy Hour som är satt för vagn och redan är igång med träningen.

Kai Jussila bakom Happy Hour. Hästen har samma lätta fina och energisnåla travsteg som pappa Who's Who. Foto: A.Lindblom

Kai Jussila bakom Happy Hour. Hästen har samma lätta fina och energisnåla travsteg som pappa Who's Who. Foto: A.Lindblom

Travkompaniets ettårige Happy Hour har körts in av Kai P Jussila som har sin verksamhet vid Taxinge slott. Kai jobbar främst med inkörning och uppträning av unghästar. Idag har han 18 hästar på sin träningslista där hela 11 stycken är ettåringar. 

- Det är bland det bästa jag vet att sitta bakom en unghäst och följa dess utveckling, tycker Kai.

En av ettåringarna han har fått förtroende att få köra in och träna upp är stallets Happy Hour. Så här berättar Kai om hästen:

- Det är en jättefin häst som har lite attityd. När han kom hade han lite svårt att acklimatiserat sig, åt lite dåligt och tappade lite vikt. Men nu har han funnit sig tillrätta och ser jättefin ut. Han har skött sig väldigt fint under inkörningen, det har inte varit några problem. Det enda som han inte riktigt har vant sig vid än är när man skall sätta på huvudlaget, det gillar han inte. Men det blir också bättre så det är bara att ta det lugnt och försiktigt. Nu körs han tre gånger i veckan två varv på vår milebana. När jag känner att han orkar med så blir det ett varv till och vid årskskiftet får han börja gå på vår kuperade skogssslinga. Det är en fin häst med bra storlek som rör sig lätt och fint och som gillar att träna, avslutar Kai.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »