Osäker prognos för Home Safe

| 2023-10-17 13:56

För en dryg månad sedan åkte Home Safe till Skåne för inkörning men nu är ettåringen tillbaka på Menhammar och Yttersta igen. 

Framtiden är osäker för Home Safe. Foto: A.Lindblom

Framtiden är osäker för Home Safe. Foto: A.Lindblom

I somras köptes Home Safe till stallet på Menhammar Onlinesale. Efter auktionen fick hästen gå kvar på betet med sina kompisar på Menhammar fram till för en dryg månad sedan.
Då åkte han ner till Skåne för att köras in av teamet hos Simon Mittman som Conrad Lugauer har samarbete med.

För ett par veckor sedan fick Home Safe feber och blev svullen och halt i ett framben. Då hästen snabbt blev sämre togs han till Helsingborgs djursjukhus. Här fick han stå kvar i några dagar för vård och undersökning för att hitta orsaken till problemen. Efter diverse undersökningar konstaterades det att hästen har drabbats av en inflammation i ett ligament i frambenet. 

Tyvärr är det en mycket ovanlig och allvarlig skada där prognosen är osäker att hästen skall kunna bli bra igen. Orsaken till skadan vet man inte. Det fanns inget sår eller annat tecken på någon yttre skada som kan förklara orsaken till skadan.

Då Home Safe svarade på behandlingen fick han lämna djursjukhuset. Men då han kommer att behöva daglig veterinärvård och medicinering fick han åka till Yttersta. Menhammars veterinärer kommer nu att vårda hästen som till att börja med får stå inne på box. 
Vi hoppas förstås på att han skall kunna bli helt återställd men i dagsläget ser det dessvärre inte bra ut men vi håller alla tummar för fine Home Safe.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »