Home Safe på bättringsvägen

| 2023-11-23 14:12

Tidigare i höstas råkade Home Safe ut för en allvarlig skada. Den ettårige hingsten är på bättringsvägen men hans framtid är fortfarande osäker.

Home Safe får nu gå i liten hage. Foto: A.Lindblom

Home Safe får nu gå i liten hage. Foto: A.Lindblom

För en dryg månad sedan kom Home Safe tillbaka till Yttersta från Skåne där han skulle köras in. Eftersom han behövde fortsatt daglig vård och medicinering av veterinär för den allvarliga skadan han drabbats av, var det bättre att han stod på Yttersta då Menhammar alltid har två veterinärer på plats.

Home Safe är klar med medicinkuren som han har svara bra på. Han är ohalt i skritt och lätt trav vilket förstås är väldigt positivt.
Efter att ha stått inne i box i flera veckor har han nu fått klartecken att få gå ut i en liten hage.
Leffe Pettersson som sköter om Home Safe på Yttersta berättar att det har gjort hästen gott:

- När Home Safe kom mådde han inte så bra. Han hade haft väldigt ont och tappat en del vikt under den tiden. Det var liksom inget liv i honom och han åt inte heller så bra. Men nu har han börjat vaknat till när han fick komma ut i hagen igen. Nu äter han jättebra och börjar lägga på sig lite hull ign och är mycket gladare vilket är väldigt skönt, berättar Leffe.

Även om Home Safe är på bättringsvägen är prognosen ändå fortsatt osäker. Han kommer att gå igenom en ny veterinärkoll om ett par veckor där vi hoppas på fortsatta positiva besked. 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »