Välkommen Home Safe

| 2024-01-11 15:03

Sist ut av våra nu tvååriga hästar att hälsas välkommen till stallet är olycksfågeln Home Safe. Hingsten som i höstas dessvärre råkade ut för en skada som gör att hans framtid som tävlingshäst osäker. Han är dock på bättringsvägen och får nedan en närmare presentation.

Vi hälsar Home Safe välkommen till Travkompaniets stall. Foto: A.Lindblom

Vi hälsar Home Safe välkommen till Travkompaniets stall. Foto: A.Lindblom

Home Safe

Svartbrun hingst med stjärn, född 2022-04-19

Stamtavla; Maharajah - Rules Of The Road(US) e. Muscle Hill(US) - Right On Renee(US) e. Andover Hall

Uppfödare; Menhammar Stuteri

Ägare; Travkompaniets Stall AB och Menhammar Stuteri

Menhammar stuteri döper oftast fölen till namn som anspelar på mammans namn. Fölen födda 2022 fick namn som började på bokstaven H, en av dem är Home Safe som är engelska och fritt översatt till svenska blir säkert hem.

Mamma heter Rules Of The Road, som översätts till vägregler och håller man sig till dem ja då ökar chanserna att man kommer säkert hem.

Rekordpappan Maharajah. Foto: A.Lindblom

Rekordpappan Maharajah. Foto: A.Lindblom

Sveriges genom tiderna bästa pappa

Home Safe inavelskoefficient är 12,88.

Pappa, Maharajah, Elithingst,31 segrar, startprissumma 23,5 miljoner, rek 1.10,3 am (Viking Kronos(IT) Elithingst - Chili Khan e. Giant Chill(US) - Stevie Knicks e. Tibur(FR) Elithingst)
Fenomenet Maharajah var sin kulls stora stjärna där han vann E3, Kriteriet, Derbyt och Europaderbyt som unghäst. Som äldre vann han bland annat, Prix D´Belgique, Prix De Paris, Olympiatravet och framförallt, Prix d´Amerique!
Under karriären noterade han sig också för tre svenska rekord och ett världsrekord.
När han drog sig tillbaka från tävlingsbanan var han Sveriges sjunde vinstrikaste travare, genom alla tider!

I aveln har han blivit Sveriges genom tiderna absolut bästa avelshingst!
2018 fick han mycket välförtjänt det finaste avelsomdömmet en svensk avelshingst kan få, Elithingst. Detta efter blott fem kullar!

Därmed blev han tillsammans med en annan Viking Kronosson, Raja Mirchi, de första svenskfödda Elithingstarna.

I skrivandets stund (jan 2024) har han redan lämnat närmast ofattbara 76 miljonärer registrerade på Svensk Travsport!!!!

Dessuotm har Maharajah lämnat årgångstoppar i Italien, Norge, Finland, Danmark och Tyskland.

Vinstrikaste avkomman i Sverige är vår förre stjärnhäst Who's Who med 13,7 miljoner som i somras tvingades avsluta tävlingskarriären på grund av skada. Han är nu avelshingst på platsen där han föddes på Menhammar stuteri.

Rules Of The Road. Foto: A.Lindblom

Rules Of The Road. Foto: A.Lindblom

Helamerikanskt möderne

Mamman, Rules Of The Road, e. Muscle Hill(US) - Right On Renee(US) e. Andover Hall(US), var ett riktigt fint tävlingssto som sprang in över 3,5 miljoner kronor. I sitt födelseland USA var hon en av kullens bästa  vann 10 lopp och tog rekordet  1.09,9 ak. 
Hon vann bland annat stakesloppet Tompkins-Geer och var tvåa i finalen i Hambletonian Oaks.

I aveln har hon fyra avkommor. Hennes förstfödda, fyraåriga Establishment (e.Maharajah), är den enda som än så länge har startat som just nu (jan -24) som snart tjänat 300 000 kronor.

Mormor, Right On Renee(US),e. Andover Hall(US) Elithingst - Water Star(US) e. Supergill(US), som från början hette Wicket Hanover kom inte till start och i aveln har hon även lämnat All On Black 288 900 USD. 

I mödernet hittar vi flera dugliga tävlingshästar bland annat fyrfaldige miljonären och segerstaplaren Traveling Man nu avelshingst i Finland samt E3-vinnaren Conrads Epilog

En jättefin häst men med osäker framtid

Home Safe är en riktigt snygg och elegant svartbrun hingst. Han har en fin exteriör, bra storlek och är snäll och lätthanterlig.

Som vi tidigare informerat om fick han tidigare i höstas en allvarlig ligamentskada. Skadan var så pass allvarlig att hans framtid som tävlingshäst är osäker. För dagen ser det ändå lite bättre ut då hästen är ohalt i lugnt trav för hand.
I och med skadan fick han avbryta inkörningen i Skåne. Nu står han på Yttersta där han inom kort skall fortsätta jobbet med att köras in.

Vi hoppas och tror att hans unga ålder och tiden kommer att göra att skadan så småningom kan läka ut på den här väldigt fina hingsten.

Vi hälsar Home Safe varmt välkommen till vårt stall!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »