Travkompaniets grunder och värderingar

Kvalité och seriositet

Kan tyckas självklart, men för vår del är det en del av grundpelarna i vårt koncept. Vi skall bara syssla med det bästa i alla led när det gäller vår verksamhet. Detta gäller hela travverksamheten i form av välstammade och exteriört fina hästar till tränare med medarbetare, kuskar, träningsförhållanden, utrustning m.m., och förstås också när det gäller ekonomi och administration.

Dessutom skall vi leverera den bästa servicen och informationen till andelsägarna i vårt stall. Endast det bästa är gott nog!

Individen i centrum

När det gäller vårt stall är det hästen som är i centrum. Det är trots allt hästen som skall göra det i slutändan. Därefter är det människorna som har hanteringen av våra hästar som yrke som skall stå i centrum. Inte vi spelare och kanske inte ens vi hästägare. Men låt oss börja med hästen.

Vi kommer vara oerhört noga med att våra hästar har ett friskt och sunt liv från det att de föds tills den dagen de av olika anledningar inte kan vara med oss längre.

Vi stressar inte våra hästar, de skall få utvecklas i sin egen takt. Vi startar därför inte våra unghästar för tidigt eller för ofta, med risk för att vi kör sönder våra talanger både fysiskt och psykiskt. Vi hetsar inte en häst att tävla om den inte är redo för det. Vi ser också till att en häst som inte riktigt håller måttet, eller som blir skadad får ett drägligt liv eller värdigt slut på livet om det går så illa. Vi stöttar och hejar på våra hästar även om de galopperar i första sväng eller viker ner sig helt oförklarligt i ledningen.

På samma sätt stöttar vi skötare, tränare och kuskar så länge de gör så gott de kan, och de kommer de alla göra, om vi behandlar dem på rätt sätt. Vi hejar på våra hästar under värmningen. Vi hejar på våra kuskar när de segerdefilerar men vi hejar också på Örjan även när han tar vår häst av banan redan efter ett varv, eller när de hamnar instängd invändigt och blir oplacerad. Det är kanske till och med då vi hejar som mest? Vi litar på att de vi valt att sköta våra supertalanger kan och gör sitt jobb, och därför ska de känna vårt stöd och ha fullständig arbetsro.

All kommunikation med våra medarbetare och aktiva sker därför endast via de anvisade plattformar som kommer att skapas för detta: Via vår web-sida, och mail, samt via de träffar och events vi arrangerar ute på banor och på träningsanläggningar. All matchning och träning sköts till 100 % av de av oss utsedda tränarna, skötarna och kuskarna. Detta är oerhört viktigt för att detta ska fungera.

Sportmanship

Svensk travpublik är känd över världen som en av den mest sportsliga som finns. Vi applåderar och hälsar alla lika välkomna oavsett vilken landsända eller vilket land man kommer ifrån. Den traditionen tänkte vi bygga vidare på och lyfta fram ytterligare. Vi hejar inte på våra hästar för att kunna få chansen att vinna några extra kronor på spelet. Vi kanske "stöd-spelar" en slant med "hjärtat", men när det gäller våra hästar fokuserar vi i första hand på den sportsliga prestationen. Vi som "travkompaniare" applåderar en vinnare även om det inte råkade vara vår häst som vann. Och vi applåderar som sagt våra egna hästar, även om det kanske inte räckte ända fram den här gången.

Alla inblandade i Travkompaniet, allt ifrån ägare, styrelse, medarbetare tränare/aktiva och partners/sponsorer står bakom Travkompaniets värderingar som alltid utgår ifrån;
Travsporten i centrum!
Våra andelsägare bör därför också dela och kunna stå bakom Travkompaniets grundvärderingar. Detta för att vi skall fungera och ha kul tillsammans, med varandra och med övriga aktörer inom svensk travsport.

Välkommen till Travkompaniet!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »