Bitchie - såld

149

Information

Om Bitchie - såld

Amerikanska med en gnutta franskt blod
Bitchie har till 90% amerikanskt blod och 10 % franskt blod i sina ådror och en inavelskoefficient på 8,35%.

Pappan, Jocose, född 2002 (e. Express Ride - Ourasine e. Ourasi - Drulliets Jewel e. Nevele Diamond), var en av sin kulls bästa hästar. Han tog rekordet 1.10,7 och sprang in över 4,8 miljoner kronor. Han tävlade för Travkompaniets stall och tillhörde vår fantastiska J-kull. I E3-finalen 2005, hade vi hela fyra hästar med från J-kullen, Jaded, Jampacked, Jazzman och Jocose. Bästa kompisen Jaded vann senare Kriteriet med Jocose som trea. Som fyraåring var Jocose med i de tre stora årgångsfinalerna, Kungapokalen (3;a), Sprintermästaren (2;a) och Derbyt (2;a). Som tävlingshäst var han en riktig hederskille som alltid gjorde sitt bästa utan att ha det rätta flytet som oftast krävs för att vinna de största loppen. Han var och kommer för alltid att vara, en av våra absolut största hjältar!
I aveln har han lyckats riktigt bra trots att vi tycker att han inte riktigt har fått chansen.
Han har små kullar och kanske inte fått de bästa stona men trots det så har han lämnat två miljonärer, E3-segrarinna Uncertain Age med snart 2 miljoner på kontot samt Sucre med 1,5 miljoner (juni-2018).
En häst som kan bli hans nästa miljonär är dottern Activated som efter blott åtta lopp tjänat nästan 700 000 kr. Hon är med på söndag i uttagning till E3-final.
Jocose har en närmast unik stamtavla då han förmodligen är den ende avelshingst av rang att föra den franske nationalhjälten Ourasi´s blod vidare. Superhästen vann bl.a Prix d´Amerique hela fyra gånger men var i det närmaste steril och fick endast ett fåtal avkommor. En av dem är dottern Ourasine som är mamma till Jocose.

Mamma, Ragata, 25 starter, 6-3-1, 644 400 kr, Rek. 12,1 ak (e. Dewecheatumnhowe - Kemp´s Emile), var själv en duktig tävlingshäst som vann sina första fyra lopp tidigt som treåring. Hon var med i Oaksfínalen, där hon var oplacerad men vann senarer Oaksrevanschen. Hon var också finalist i E3-final samt Stosprintern som fyraåring utan att få med sig någon placering. Hon gick tidigt till aven som 5-åring där Bitchie är hennes första avkomma.
Mormor, Kemp´s Emilie, ostartad. (e. Enjoy Lavec- Emilie Cas El e. Garland Lobell - Amour Angus e. Magna Force) kom själv aldrig till start men hon är kommen ur ett riktigt toppmöderne och fick därför chansen i aveln 2007. Hon har varit riktigt produktiv med föl tio år i rad. Så här långt är just Ragata den hittills bästa.
Mormorsmor, Emilie Cas El, (CA), 29 segrar, 2 968 156 kr, var själv en riktigt bra tävlingshäst som inledde sin karriär i sitt hemland Kanada där hon bland annat vann Breeders Championship som 2-åring. Efter försäljning fortsatte hon sin karriär i Europa med stor framgång. Hon gick i aveln som sexåring där första avkomman blev topphästen Archduke Kemp som tillhörde kulltoppen och sprang in närmare 2 miljoner kronor. Men hennes sista avkomma kom att bli bäst för 12 år efter första avkomman, då hon var 19 år gammal, födde hon Hambletoniavinnaren Trixton!
Mormorsmormor, Amour Angus är ett av världens absolut bästa avelsston! Förutom toppstoet Emilie El Cas, är hon också mamma till superkvartetten;
Conway Hall (6,4 miljoner), Angus Hall (6,6 miljoner), Adams Hall (3,6 miljoner) och Andover Hall (8,9 milj). De fyra är själva avelshingstar med stora framgångar.

Hela mödernet fullkomligt vimlar att topphästar, nu snackar vi idel, ädel adel!!!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »