Busungen - såld

151

Information

Om Busungen - såld

Pappa, norske Horgen Tore, (e. Spikeld (NO) - Horgen Laila (NO) e. Auvin (NO) - Jit(NO) ) var själv en av kullens bästa hästar och något av en unghästtalang. Han tjänade över 2,5 miljoner och vann 14 lopp bl.a det norska Kriteriet. Han var tvåa i Derbyt och tog rekordet 1.21,0 ak.
I aveln har han ärvt ner sin fina exteriör och talang. I sitt hemland Norge har han lämnat flera miljonärer bl.a Norska mästarinnan 2017, Brenne Rödi 2,5 milj, Teddy Gutten Stöen 1,8 milj och Mjölner Herkules, 1,3 milj, som vann det svenska kallblodsderbyt 2016.
I Sverige är Järvsö Tore bäst med en dryg halvmiljon på kontot, så här långt. Han är dessutom avelshingst där hans första kull föddes förra året.

Mamma, Rackarungen, (e. Järvsöfaks - Lax Tindra e. Elding(NO) - Sunnmörsstausa (NO), gjorde endast nio starter. Det blev en seger, 49 700 kronor och ett rekord på 1.35,6m. Busungen är hennes första avkomma och i år fick hon sin andra avkomma, ett stoföl efter Smedheims Solan.
Mormor, Lax Tindra, dog tyvärr redan 2011 och fick därför endast tre avkommor. Hennes första avkomma är supertalangen men ack så skadedrabbade Laksfax. Han har endast gjort elva starter men bara förlorat en gång. Valacken har vunnit med "halva" upploppet där den senaste starten, och segern var för ganska precis tre år sedan. Han ägs och tränas av Timo Nurmos och står fortfarande (okt-18) på träningslistan så vågar vi hoppas på en comeback?

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »