Horrendous Volcano

206

Information

Om Horrendous Volcano

Mix av amerikanskt och franskt blod

Horrendous Vulcano inavelskoefficient är 8,67.

Pappa, Panne De Moteur, född 2008, e. Credit Winner(US) - Jalopy(US) e. Donerail(US) - Another Gill(US) e. Super Gill. 42 starter, 19 segrar, startprissumma 8,7 miljoner, rek 1.08,9ak var en sin kulls bästa hästar.
Han ägdes som tävlingshäst av Travkompaniet och debuterade i juni som treåring. Han gjorde några bra insatser med placeringar utan att vinna. När det var dags för Kriteriekval kom han inte med då det var fler hästar än vad som fick plats i uttagningsloppen. Han blev första reserv och kom då i stället ut i ett ramlopp under Kriteriehelgen där han visade att formen var bra för då kom karriärens första seger.
Det blev lite av proppen ur för "Panne" för efter den starten, var han sämre än trea i endast tre lopp under resten av sin tävlingskarriär!

Som fyraåring blommande han ut till en av kullens bästa. Han var tvåa i de tre 4-årsfinalerna, Kungapokalen, Sprintermästaren och Derbyt.
Som 5-åring vann han bl.a Carl Philips Jubileumspokal, Jubileumspokalen och Sundsvall Open Trot. Som 6-åring vann han ett Elitloppsförsök och var tvåa i finalen. Tyvärr satte en gaffelbandsskada stopp för hans karriär för tidigt för han hade mycket kvar att ge.
När han vann Elitloppsförsöket tangerade han det svenska rekordet över 1609 meter på 1.08,9 som innehades av Commander Crowe som står sig än i dag.

Förutom att "Panne" var en fantastisk tävlingshäst, så har han också en stamtavla av bästa sort. Pappa Credit Winner är elithingst och mamma Jalopy var själv en av USA´s bästa i sin kull och vann bl.a Hambletonian Oaks. Hon har också lämnat vår gamle Travkompanihjälte Quality Questioned som tjänade över 1,3 miljon.
"Panne" har tyvärr inte haft den bästa fertiliteten och har därför små kullar. Hans första kull föddes 2016 och totalt finns det blott 109 avkommor registrerade hos ST (Svensk Travsport).
Den överlägset bästa avkomman är superhästen San Moteur. Precis som pappa vann han Jubileumspokalen som femåring då han också noterade sig för svenskt rekord.
San Moteur gjorde 2023 sitt första år i aveln där han i det närmaste blev fullbokad med 134 ston.
Så 2024 kan "Panne" se fram emot att bli farfar.

Urstarkt möderne

Mamman, Katla Celeber, född 2010 e. Look De Star(Fr) - Amanda Celeber e. Express Ride(US), tjänade 490 200 kronor på tävlinsbanan.
Hon tog tre segrar på tjugofyra försök och tog rekordet 1.13,0 am.
Hon var tidigt utvecklad där segrarna och merparten av prissumman sprang hon in som treåring där hon bland annat placerade sig i Breeders Crownfinalen.
Som fyraåring kvalificerade hon sig till Derbystofinalen där hon blev oplacerad vilket också blev hennes sista start.
I aveln har hon så här långt fått sju avkommor där ingen än så länge har övertygat på tävlingsbanan. Hennes andra avkomma Dragon Gate (e.Cantab Hall) är hittills vinstrikast med en seger och snart 100 000 på kontot.

Mormor, Amanda Celeber, född 2000 e. Express Ride(US) Elithingst - Judy Tim e. Lindys Crown(US) Elithingst- American Beauty(US), tillhörde sin kulls bästa ston. Hon tjänade över 800 000 kronor och var med och placerade sig i ett par årgångsloppsfinaler. Hon var trea i Oaksfinalen och femma i Stochampionatet.
I aveln har hon lyckats väldigt bra så bra att hon 2021 fick hedersutnämnadet Diplomsto. Hon fick elva avkommor där så här långt, tre har blivit miljonärer, Odessa, Sidney och Tamla Celeber.
Tamla Celeber dominerade i årgångsloppen med segrar i E3, Oaks, Drottning Silvias pokal och Stochampionatet. Hon vann också storloppen Grosse Preis von Deutschland, Europeiskt Stochampionat samt Breeders Crown open maretrot i Canada.
När hon avslutade tävlingskarriären efter 23 segrar och över 8,3 miljoner kronor.

I aveln har Tamla Celeber börjat strålande. Hennes första avkomma är fyrfaldige och avelsgodkände Forfantone AM. Hon har också lämnat Imhatra AM som så här långt tjänat över 4 miljoner på tävlingsbanan.
Dottern Jewilla tillhör de bästa stona i kullen och har snart fått ihop 900 000 kronor på tävlingsbanan.
I våras blev Tamla Celeber mycket välförtjänt utnämnd till Elitsto.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »