Rekordvinnaren samlad - loggade in på kontot och såg att pengarna fanns där

| 2010-03-01 08:54
"Omtumlad och mycket glad, men ändå samlad."
Så beskriver ATG:s PR-chef Hasse Svennehed spelaren som på lördagen blev tidernas störste vinnare på hästar i Sverige.
Mannen från västkusten som vann 67,3 miljoner kronor på V75.
Hasse SvennehedFoto: Lars Jakobsson
Hasse SvennehedFoto: Lars Jakobsson

Några minuter efter att programmet "Vinnare V75" i TV4 tagit slut klockan 19 på lördagskvällen ringde Hasse Svennehed för ATG:s räkning upp personen som just tagit hem spelbolagets största vinst genom tiderna och blivit ofattbara 67,3 miljoner kronor rikare.
- Av hänsyn till vinnarna ringer vi aldrig innan loppen visats på tv. Men den här mannen hade följt tävlingarna i direktsändning under dagen och hade full koll på att han hade vunnit. Han hade till och med loggat in på sitt konto på ATG.se och sett att pengarna fanns där, berättar Svennehed.

Spikade elvaoddsare
Vinnaren vars system kostade över 1 000 kronor vill vara anonym, men avslöjar att singelstrecket han byggt upp systemet kring var elvaoddsaren 3 Zerba G. med Tony Wallin i V75-4.
Mannen beskriver sig som medelålders och är bosatt på västkusten. När samtalet från ATG kom hade han alltså varit medveten om sin rekordvinst i två timmar.
- Det var inte jag som kom med nyheten så vinnaren hade haft lite tid på sig att smälta vad som hänt. Han var omtumlad och mycket glad, men ändå samlad. Det var roligt att få vara den som ringde och gratulerade till en sådan här historisk vinst, säger Svennehed.
Den exakta vinstsumman på 67 312 633 kronor är med marginal den största vinsten på hästar i Sverige. Det tidigare rekordet kom från sommaren 2007 då det inom loppet av tre omgångar delades ut 45 respektive 47 miljoner kronor.

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »