Tyske miljonären hoppas på Ina Scot

| 2004-07-12 14:09
GELSENKIRCHEN

Michael Schröer är mannen som köpte tre av Sveriges bästa travston: Ina Scot, Lovely Godiva och Simb Capi.
Han är övertygad om att det kommer att leda till guld i avelsboxen, åtminstone i fallet Ina Scot . . .

För något halvår sedan ryktades det att den tyske miljonären Michael Schröer skulle sälja sina svenska stjärnston Ina Scot, Lovely Godiva och Simb Capi.

- Lovely Godiva har jag sålt men Ina Scot och Simb Capi har jag kvar, berättar han.

Och fortsätter:

- Ina Scot tror jag mycket på. Hon är betäckt med Varenne i år och står av praktiska skäl i Holland just nu.

Det fyraåriga stoet Nordic Gold November är en segermaskin i Tyskland och Ina Scots främsta avkomma hittills.

- Tyvärr var hon inte fräsch senast som hon tävlade i Sverige. Men hon kommer tillbaka till Breeders' Crown i höst, berättar Schröer.

Stallkamraten derbyfavorit

Sina stora förhoppningar knyter han dock till treårige Oscar November (Schröers Ina Scot-avkommor har samtliga miljonärens egen stjärna General November som pappa).

- Oscar November är en jättefin häst. En stallkamrat till honom som heter Orso November är bäst i kullen och derbyfavorit. Oscar November är inte tidig, men han kommer att bli riktigt bra på sikt. Han är oerhört lik sin mamma också, säger Schröer.

Och skulle Oscar November mot förmodan misslyckas så finns tvåårige Paul November.

- Han är verkligen fin, säger tränaren Heinz Wewering, mästerkusken med 15 300 segrar som numera tränar stall Novembers hästar.

Hästarna står nuförtiden på en "Stall November"-gård i anslutning till Heinz Wewerings egen gård en bit från Gelsenkirchens travbana (där Schröer för övrigt är ordförande).

Ina Scot själv orsakade världs-sensation när hon som första och hittills enda häst vann storloppet Prix d'Amerique 1995 med en kvinnlig kusk i sulkyn (Helen A Johansson).

Och om man ska tro Michael Schröer och Heinz Wewering kommer Ina Scots avkommor att föra hennes namn vidare i historieböckerna.

Schröer har nyligen sålt Prix d'Amerique-tvåan (1999) Lovely Godiva, men i Simb Capi som var unghässtjärna i Sverige (tjänade cirka fem miljoner kronor) tror han sig ha sig en fölmärr i absolut världsklass.

Tiden får utvisa om Schröers kärlek för svenska toppston återbetalar sig, men det vore väl konstigt annars?

Robert Okpu

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »