Solvalla varslar halva personalstyrkan

| 2009-09-09 08:45
Sveriges nationalarena för travsport har problem.
För att rädda nivån på prispengarna varslades på måndagen tio av 21 anställda på Solvalla.
- Det känns inte roligt, men vi har inget alternativ, säger Christer Brandberg, styrelseordförande i Stockholms Travsällskap.
Christer Brandberg, styrelseordförande i Stockholms Travsällskap, och Solvallas vd Stefan Lundborg, vid invigningen av Elitloppet 2008. Foto: Thomas Blomqvist

Christer Brandberg, styrelseordförande i Stockholms Travsällskap, och Solvallas vd Stefan Lundborg, vid invigningen av Elitloppet 2008. Foto: Thomas Blomqvist

STOCKHOLM

I en pressrelease från Stockholms Travsällskap berättar man om varför man varslar tio personer, främst på försäljning- och marknadsidan.

"I arbetet med att förstärka Solvallas position som Nationalarena och värna om fortsatt höga prispengar och travsport i världsklass, har Stockholms Travsällskaps styrelse beslutat att se över Solvallas organisation för att bättre kunna möta framtida behov under rådande ekonomiska förhållanden."

Styrelsen gav vd:n Stefan Lundborg uppdraget att forma den nya organisationen som alltså innebär att tio av 21 anställda nu varslats.

Räddar nivån på prispengarna

- Vi gör det här för att kunna behålla nivån på prispengarna som vi har haft i år, 2009, fortsätter Christer Brandberg.

Konkret kommer Solvalla att lägga ner ett stort antal "temadagar" och enbart satsa på sina stora dagar och evenemang som Elitloppet och Kriteriet.

- I tider med finanskris och lågkonjunktur finns inga pengar att hämta hos sponsorer för de olika temadagarna. Det är den verklighet vi lever i dag, säger Christer Brandberg.

Lars-Ove Pettersson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »