Harry Boy fixade rekordutdelning

| 2009-09-17 14:02
- 48 kronor blev över 10,8 miljoner

10 704 927 kronor.
Onsdagskvällen bjöd på utdelningsrekord på V64-spelet.
Det vinnande systemet kostade bara 48 kronor.
Konstruktör: Harry Boy.
Torbjörn Jansson var mannen i fokus på onsdagskvällen. Först fick han en segerkram av Karin Andersson, ägarinna till kallblodet Källdals Brauten, sedan såg han till att en vinnare tog hela V64-potten på 10,8 miljoner kronor. Foto: Lars Jakobsson

Torbjörn Jansson var mannen i fokus på onsdagskvällen. Först fick han en segerkram av Karin Andersson, ägarinna till kallblodet Källdals Brauten, sedan såg han till att en vinnare tog hela V64-potten på 10,8 miljoner kronor. Foto: Lars Jakobsson

STOCKHOLM

Det som efter halva omgången såg ut att bli ännu en favoritparad utmynnade till slut i miljonfyrverkeri och rekordutdelning då endast ett V64-system överlevde de avslutande skrällarna.

Och det var inte någon storspelare som tog potten. Det vinnande systemet var en så kallad Flex-Harry och kostade bara 48 kronor.

48 kronor som förvandlades till nästan elva miljoner.

Flex-Harry är den modernaste varianten av ATG:s populära snabbspel. Det innebär att spelaren själv fyller i ett antal hästar på kupongen och överlåter resten till Harry Boy.

Eftersom systemet var inlämnat på ATG.se går det inte att se varifrån den lycklige vinnaren är, bara att kupongen innehöll tre singelstreck. Inklusive fem och fyra rätt blev den totala utdelningen 10 850 140 kronor.

Tacka Torbjörn

Och rekordvinnaren kan framförallt tacka en man till sin nyfunna förmögenhet, Torbjörn Jansson. Det var nämligen Torbjörn som levererade dagens två riktiga smällkarameller.

Först satte han dit kallblodet Källdals Brauten som kom till Solvalla med en seger de senaste 23 månaderna, tagen på landets minsta travbana Hoting. Elvaåringen hade aldrig sprungit in en segercheck större än 25 000 kronor, men det tredubblades till ägar- och tränarparet Stig och Karin Anderssons nästan hysteriska glädje.

- Helt otroligt, vi hade hoppats, men kunde inte riktigt tro det. Men han har ju 1.25 i rekord och vi förstod att det skulle bli svårt att slå honom om han gick nära det, förklarade de lyckliga ägarna som också hade gett Jansson körorder därefter.

- De sa att jag skulle köra som att jag hade bästa hästen, sade Torbjörn som lydde order, höll jämn 1.26-fart utanpå ledaren och kunde glida undan till enkel seger.

Lika problemfritt avgjorde Janssons andra skräll som avslutade omgången och alltså blev den som fastställde utdelningsrekordet. Jan Hellstedts Quantum Twister drog nytta av att favoriterna galopperade bort sig och visade bäst styrka i ett långlopp där andra kilometern gick betydligt snabbare än första.

Harry Boy - snabbspelet som gav en vinnare nästan elva miljoner kronor.

Harry Boy - snabbspelet som gav en vinnare nästan elva miljoner kronor.

Het Bamse bäddade för topptid

Kvällens sportsliga höjdpunkt svarade annars Åke Svanstedt-tränade Hepburn Broline för. Per Lennartsson körde avvaktande i andraspår samtidigt som omgångens tyngsta favorit Bamse Gema drog undan i ledningen i hetsig stil. Det gav stumma ben och även om favoriten kämpade tappert var han chanslös att stå emot när Hepburn avgjorde på 1.12,5a/2 140 meter, bara en tiondel från svenska rekordet för ston.

Timo Nurmos har skapat sig alla förutsättningar för att den bli den som övertar det tränarchampionat som Stig H Johansson prenumererat på sedan slutet av 1970-talet. Inför tävlingsdagen hade han ett försprång på 14 segrar och avståndet ökade sedan Björn Goop satt dit de båda streckfavoriterna Dodge Caliber och Omega Boko. Ingen av dem såg egentligen ut som vinnare förrän sista 50 meterna då råstyrka, löpskalle och kusk fällde avgörandet. I synnerhet den senare - som gjorde första starten på ett år efter gaffelbandsskada - har alla förutsättningar att bli en följetång inom V75 under hösten.

Den kvarvarande pusselbiten i den V64-rad som gjorde en person drygt 10,8 miljoner kronor rikare utgjordes av Dear Jackie och Hans-Owe Sundberg som spårade den inledande avdelningen från start till mål.

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!