Maharajah fortsätter marschen, mot Mantorp

| 2010-08-20 12:21

Maharajahs bjöd på en härlig uppvisning i onsdags och ett glasklart besked att, nu är kungen tillbaka! Nu har marschen mot Paris och Prix D´Amerique påbörjats där nästa delmål blir Gulddivisionen på Mantorp den 11 september.

Andelsägarinnorna, Annica Nordin och Rose-Marie Hodin, poserar tillsammans med Maharjah och Örjan Kihlström efter segern i C TH Ericssons Memorial i onsdags. Foto; Travkompaniet
Andelsägarinnorna, Annica Nordin och Rose-Marie Hodin, poserar tillsammans med Maharjah och Örjan Kihlström efter segern i C TH Ericssons Memorial i onsdags. Foto; Travkompaniet

Inför onsdagens lopp var det många frågetecken kring Maharajahs form. Stefan höll en låg profil och varnade för att hästen kanske inte skulle vinna.
Men det var en varning helt i onödan.

Vilken comeback!

Maharajah såg helläcker ut i den lugna värmningen inför loppet i onsdags där han var både löpsugen och spänstig.
I loppet tog Örjan det lugnt från start med vår häst under tiden som Yanantin Boko sprintade till ledningen. Första halvvarvet öppnades på 1.11,9 där alla hästar positionerade sig i en lång rad med Maharajah som femma med ett par längder fram till fyran.
Under andra halvan av första varvet dämpades farten rejält till 1.15,5. Då tyckte Örjan att det var dags att kliva in i handlingarna. Han styrde ut Maharajah i andraspår och lät hästen "lufsa" fram mot ledaren. Men Örjan lät aldrig hästen komm upp utvändigt om ledaren utan låg ett par retfulla längder bakom. Jorma Kontio, bakom ledarhästen anade dock faran och ökade succesivt tempot och såg till att hålla sin häst på bettet.
Örjan fortsatte sitta helt still genom hela sista kurvan där vår häst tappade ytterligare någon meter på ledaren och då var vi många som inte trodde på seger för vår häst. Men så underbart fel vi hade!
In på upploppet meddelade Örjan att, nu grabben nu är det dags, och Maharajah svarade direkt med att lägga in turbon och knappa in meter för meter på ledaren. Jorma jobbade frenetiskt bakom sin häst, Örjan satt helt still! Ungefär femtio meter före mål, hade Maharajah kopplat greppet och passerade mål med full spänst och klippande öron!

Maharajah var närmast perfekt i travet under loppet, här varvet från mål. Foto; Travkompaniet
Maharajah var närmast perfekt i travet under loppet, här varvet från mål. Foto; Travkompaniet

Då hade jag ju inte börjat köra!

Efter loppet var det förstås stor glädje och stämningen på Solvalla var närmast magisk! Örjan sken som den mjuka kvällsolen som strålade över huvudstadsbanan. I vinnarcirkeln berättade han om upplevelsen att få sitta bakom Maharajah där han bl.a sa att det gick utanpå allt annat i livet!

Annica Nordin och Rose-Marie Hodin, andelsägarinnorna som haft lyckan att dra lotten att få vara Maharajahs representanter i vinnarcirkeln, passade på att ge vår fantastiske kusk varsin rejäl kram.

När vi träffade Örjan en stund senare på stallbacken berättade han hur Maharajah kändes i loppet;

 - Hästen kändes mycket finare idag och han ja, han var helt fantastisk fin. Nu hoppas jag bara att han skall få fortsätta vara frisk och kry, då kan det bli riktigt spännande, sa Örjan och höll om tummen.

Men Örjan, i sista kurvan såg det verkligen inte ut som om ni skulle vinna?

 - Men förstår du, sa Örjan samtidigt som han kom fram ett steg närmare och tittade mig rätt i ögonen, då hade jag ju inte börjat köra än!

Tja vad säger man?
Kommer bara på en sak, världens BÄSTA kusk!

 

Maharajah i segerdefilering, elegant flankerad av Mats Holmstedt och hästen Nils från K1. Foto; Travkompaniet
Maharajah i segerdefilering, elegant flankerad av Mats Holmstedt och hästen Nils från K1. Foto; Travkompaniet

Pigg och glad

Nu på förmiddagen var vi i stallet och hälsade på Maharajah. Lisa Skogh, som sköter om hästen, berättar att han verkar ha tagit loppet på bästa sätt;

 - Han har varit jättepigg och glad och ätit som han skall. I går var några av våra 2-åringar inne på Solvalla för snabbjobb och när de kom hem, var Marre helt galen i sin hagen. Han sprang med svansen i vädret och skrek och gapa på småttingarna, så han ser definitivt ut att ha tagit loppet på bästa sätt, berättade Lisa och skrattade.

Nästa uppgift, Mantorp den 11 september 

Stefan ser betydligt mer harmonisk ut idag än i onsdags. Han är igång och kör för fullt men hinner ändå avslöja vad som kommer att bli nästa uppgift för Maharajah;

 - Jag är jättenöjd med loppet i onsdags, att hästen såg fin ut, travade bra och det gör ju förstås inget att han vann, skrattar Stefan och fortsätter.
Maharajah får ta det lugnt ett par dagar nu så jag har inte kört honom än efter loppet. Men vi har förstås kollat upp honom och han ser ut att ha tagit loppet på bästa sätt. Efter onsdagen fick vi förfrågan om Sundsvall Open Trot nästa lördag men jag har faktist tackat nej till det. Jag tycker det kommer lite för tidigt i matchningen. Nu har vi givit hästen extra tid i sommar och jag tycker vi måste ha is i magen så vi inte förstör det som vi nu har byggt upp. Som alla vet så är det stora målet för Maharajah Prix D´Amerique nästa år och då gäller det att vi matchar honom på rätt sätt. Jag har tittat lite och nästa uppgift blir Östgötaloppet i V75´s gulddivions på Mantorp den 11 september. Sedan skall han få tävla på och förhoppningsvis blir han bättre och bättre. Nu har marschen mot Paris börjat, avslutar Stefan och man riktigt ser hur han längtar till sista söndagen i januari nästa år då Prix D´Amerique skall köras.

Det är bara att gratulera Mantorpstravet och alla andelsägare i Östergötland, nu kommer travets kung till er hemmabana, grattis!

Resultat; 

SOLVALLA ONSDAG 18 AUGUSTI 2010 
Lopp 5. V75-1, V5-3, Tvilling.  

C.Th Ericssons Memorial - IF
Lägst 500.001 kr. Körsvenskrav kat. 1.
2640 m. Autostart.
Pris: 150.000-75.000-37.500-22.500-15.000-(9.000) kr.
Transportbidrag enligt Rikstotolopp.
Hederspris till segrande hästs ägare, körsven och vårdare. Hederstäcke till segrande häst.

PlacHästDist(Ev)OddsPlatsTid

1,6  MAHARAJAH
Kihlström Örjan (Hultman Stefan) 6/2640 2,04 1,09 13,9a
2,3  BEANIE M.M.
Lennartsson Per (Waage Morten) 3/2640 (39) 1,26 13,9a
3,5  YANANTIN BOKO
Kontio Jorma (Nurmos Timo) 5/2640 (33) 1,17 14,0a
4,1  RUTGER RAKET
Svanstedt Åke 1/2640 (159)  14,0a
5,2  INFATTI NOVEMBER (IT)
Adielsson Erik (Johansson Stig H) 2/2640 (87)  14,1ag

0,4  MARK DE CHAMANT* (FR)
Bergh Robert 4/2640 (654)  14,2a
0,7  YORKTOWN GUNNER (CA)
Jansson Torbjörn (Melander Stefan) 7/2640 (655)  14,5a
Strukna:8 IMOLA NOVEMBER (IT) (dåliga blodvärden) 

Tempo:första 500 11.9 (5 Yanantin Boko), 1000 15.5 (5 Yanantin Boko)
2000 14.8 (5 Yanantin Boko), sista 500 11.7
Segermarginal:1 längd
Banförhållande: Lätt bana

Dopningsprov:MAHARAJAH (Rikstotolopp)
Segrare:MAHARAJAH 5 br. h e VIKING KRONOS (IT) - CHILI KHAN e GIANT CHILL (US)
Ägare:Travkompaniets Stall AB (publ), Ekerö
Uppfödare: Menhammar Stuteri AB, Ekerö

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »