Anders Ström tar över Courant

| 2012-03-26 09:14

En av Sveriges mest hårdsatsande hästägarkonstellationer spricker.
Anders Ström tar över hela ägarskapet i stall Courant, det skriver travronden.se.

Marcus Lindgren, kusken Örjan Kihlström, Anders Ström och Courants vd Magnus Rundgren firar Tamla Celebers seger i Stochampionatet i fjol. Nu tar Anders Ström över hela ägarskapet i stall Courant.
Marcus Lindgren, kusken Örjan Kihlström, Anders Ström och Courants vd Magnus Rundgren firar Tamla Celebers seger i Stochampionatet i fjol. Nu tar Anders Ström över hela ägarskapet i stall Courant.

Under stallnamnet Courant har Anders Ström och Marcus Lindgren sedan starten 2005 växt till en av landets ledande och hårdast satsande travhästägare med sexfaldiga miljonärskan Tamla Celeber som den klarast lysande stjärnan.
I fortsättningen kommer Ström ensam att äga företaget, medan Marcus Lindgren satsar vidare som professionell travtränare.
- Det här är en bra lösning. Som ensam ägare får jag större flexibilitet när det gäller köp och sälj av hästar. Stall Courant kommer att fortsätta ha hästar i träning hos Marcus Lindgren, men även hos andra tränare, som Lutfi Kolgjini, Roger Walmann, Björn Norén med flera, säger Anders Ström till travronden.se där även Marcus Lindgren ger sin syn på uppbrottet:
- Detta är en logisk utveckling på vår satsning. Jag är mest intresserad av att jobba med hästarna och träna dem och Anders är mest intresserad av att vara hästägare. Jag ska nu satsa stenhårt på att vara publik tränare och då behöver jag nödvändigtvis inte äga en massa egna hästar. Det har redan börjat komma in nya hästägare till stallet vilket är en positiv trend.
Courant Tävling AB står för närvarande som ägare till 58 tävlingshästar i Sverige, varav huvuddelen är i träning hos Marcus Lindgren på Halmstadstravet.

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »