Panne De Moteur mot Umeå

| 2013-04-04 10:23
Inför Panne De Moteurs årsdebut var Stefan Hultman lite osäker på var han hade sin springare efter vinterträningen. Men osäker var det sista han behövde vara för Panne De Moteur var redo och nu väntar nästa uppgift i Umeå.
Panne De Moteur satte själv upp tempot i sista kurvan. Foto; ALN
Panne De Moteur satte själv upp tempot i sista kurvan. Foto; ALN

Panne De Moteur hade sett fin ut inför årsdebuten på långfredagen. Men, han hade inte gått några snabbare tider för den kloke hingsten tar nämligen inte alls ut sig i träningen. Han har den synnerligen goda egenskapen att veta när det är allvar och på Färjestad, då var det allvar!

En tagen Örjan Kihlström 

I loppet hamnade Panne De Moteur utvändigt om formstarke Bon Frecia och det såg ut att kunna bli en tuff uppgift för vår häst att besegra ledaren från ”dödens”. Men ”Panne”, han tyckte annat. När attackerna kom bakifrån och hästarna svängde in mot sista kurvan, ja då stack vår häst själv och det var bara för Örjan att åka med. In på upploppet blev Oasis Bi närgången men den hade ”Panne” full koll på och såg till att hålla den bakom sig. Örjan satt med körspöet vilande på axeln och tittade mest utåt när de passerade mål som vinnare av Hertigen av Värmland Prins Carl Philips jubileumspokal!
Efter loppet var den normalt så coole Örjan märkbart tagen;

- Det är en sån fantastisk känsla att sitta bakom en sån här häst, den går inte att beskriva. Han gjorde jobbet helt själv och det är såna här upplevelser som man jobbar för, sa Örjan med en hel del darr på stämman.

Panne De Moteur i årets första segerdefilering. Foto; ALN

Panne De Moteur i årets första segerdefilering. Foto; ALN

Femstjärnig insats 

Det har gått nästan en vecka sedan loppet och Panne De Moteur mår väldigt bra. Han har haft några dagars semester i hagen där han lekt och softat i den generösa vårsolen.
Stefan är mäkta imponerad över hingstens årsdebut som han tycker är årets höjdpunkt, så här långt;

- Panne De Moteur svarade för en femstjärnig insats i årsdebuten, han var helt fantastiskt fin! Jag var ju osäker på var jag hade honom formmässigt efter vinterträningen eftersom det var första gången han hade en sån lång tävlingspaus. Det gjorde inte saken bättre att han i genrepet på Solvalla nästan såg kall ut på 1.17 och så går han ut och bara joggar 1.12,3 på en bana som var 1 till 1,5 sekund långsam, jublar Stefan. 

En magisk känsla 

- Jag förstod att ”Panne” skulle vara fin och att han skulle få en bra säsong men att han skulle vara så bra redan i årsdebuten, ja det var otroligt roligt. Örjan var tagen och jag förstår honom så väl för när man sitter bakom en häst som ”Panne” det är magiskt. En häst som älskar att tävla och som hela tiden väntar på kuskens minsta lilla signal att få sticka, det där underbara samarbetet mellan häst och kusk, det är en sån känsla så det går inte att beskriva, förklarar Stefan. 

Skall någon greja det så är det Panne De Moteur

 - ”Panne” är en helt enastående häst och jag har aldrig haft en häst som är så totalt komplett som han är. Han har överraskat mig så många gånger att jag har tappat räkningen och han fortsätter att göra det. ”Panne” är en häst som jag kommer att komma ihåg så länge jag har sinnet i behåll. Vi skall veta att de femåriga hästarna oftast behöver en säsong för att växa in i den äldre eliten, men om det är någon som skall greja det så är det ”Panne”, säger Stefan.

Panne De Moteur med Örjan och sin skötare Mette i årets första segercermoni, det lär komma fler!. Foto; ALN
Panne De Moteur med Örjan och sin skötare Mette i årets första segercermoni, det lär komma fler!. Foto; ALN

Mot Umeå och Berth Johanssons minne 

- ”Panne” har nu fått några dagars semester och allt ser bara bra ut med honom. Om nu inte den här sena våren vi har ställer till det med banunderlaget så siktar vi nu mot Umeå med honom och femåringsloppet Berth Johanssons minne. Sedan tar vi ett lopp i taget men vi kommer att spänna bågen högt men, med förnuft, avslutar en mycket mycket stolt och glad Stefan Hultman. 

Umåker kör sin V75-omgång med Berth Johanssons minne om tre veckor, lördagen den 27 april.
Vi håller tummarna för att våren hinner nå upp till Umeå till dess!

Resultat;

FÄRJESTAD FREDAG 29 MARS 2013
Lopp 9.
V65-5, DD-1
Hertigen av Värmland, Prins Carl Philips Jubileumspokal
Femåringslopp
5-åriga lägst 100.000 kr. Körsvenskrav kat. 3.
1640 m. Autostart. 10 startande.
Pris: 250.000-110.000-56.000-30.000-18.500-(11.500) kr.
Färjestads Travsällskaps hederspris "Klarälven" till segrande hästs ägare och körsven samt hederspris till tränare och hästskötare.
Segrande häst lagerkransas och erhåller hederstäcke.
PlacHästDistansOddsPlatsTid

1,6 PANNE DE MOTEURKihl Ö (Hult S) 5/1640 1,60 1,17 12,6a
2,10 OASIS BI (IT)Goop B (Pettersson S P) 10/1640(95) 1,63 12,6a
3,8 JULIANO RAGS* (NO)Braekken Noralf 6/1640(223) 2,03 13,2a
4,2 PAMPAS S.I.R.Jakobsson M (Rejnö S) 2/1640(303) 13,8a
5,4 ATTORNEY HANOVER (US)Svanstedt A (Svanstedt Å) 3/1640(356) 13,8a

0,1 BON FRECIAKontio J (Nurmos T) 1/1640(29) 14,5a
0,9 PRAWNSUntersteiner Johan (Walmann R) 9/1640(324) 15,7ag
0,5 ORION KRONOS (IT)Kolgjini Adrian (Kolgjini L) 4/1640(205) uag
Strukna:3FAWKES (US) (skentur) 7MILAN TÖLL (feber, startförbud 130329-130408)
Tempo:första 500 1.11.3 (1 Bon Frecia), 1000 1.14.2 (1 Bon Frecia)
sista 500 1.10.3
Segermarginal:en halv längd
Banförhållande:Lätt bana
Bestraffningar:Braekken Noralf, 2000 kr, för ouppmärksam körning/ridning som stört medtävlare.
Dopningsprov:PANNE DE MOTEUR (Riksspel)
Segrare:PANNE DE MOTEUR 5 svbr. h e CREDIT WINNER (US)- JALOPY (US) e DONERAIL (US)Ägare:Travkompaniets Stall AB (publ), Ekerö Uppfödare:Menhammar Stuteri AB, Ekerö

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »