Maharajah i Elitloppet, ja tack!

| 2013-05-14 10:35

Sedan ett par veckor tillbaka har Maharajah varit inbjuden till Elitloppet.

Nu har Solvalla fått besked, jag tack vi kommer till Elitloppet med Maharajah.

Maharajah gör sprinterdebut i Elitloppet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Maharajah gör sprinterdebut i Elitloppet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Efter moget övervägande har Stefan och Travkompaniet efter diskussion med Örjan tagit beslutet att tacka ja för Maharajah till Elitloppet. 
 
Därmed kommer han att bli vår femte starthäst i Sveriges största lopp, Elitloppet. Tidigare har vi haft Calvin Capar (2004), Jocose (2007+2008), Jaded (2009) och Orecchietti (2012).

Det är en prestation som vi är oerhört stolta över!   

Lika bra i Oslo

Stefan berättar hur han har tänkt innan beslutet om Elitloppsstarten för Maharajah togs;   

- Maharajah har varit fantastiskt fin efter, ja man får väl säga misslyckandet i Paris i vintras. Han har gjort tre kanonlopp och kanske har han aldrig varit finare än nu. Han var jättefin i Mantorp då han spurtade som en demon, han var helt gudomligt fin när han vann Olympiatravet och minst lika fin i Oslo men loppet blev tokigt kört för hans del. Först gick Commander Crowe ut före när Örjan skulle köra fram då valde han att backa ner sista igen. Sedan när han skulle gå igen, ja då låg Classic Grand Cru i vägen vilket han gjorde under hela sista varvet och ja, då blev det fel. Banan på Bjerke var lite lös och då blir Maharajah inte lika snabb. Han kan skifta till lite när han inte får riktigt fäste och behöver lite längre tid på sig att axa. Örjan försökte gå under slutvarvet men då var som sagt Classic Grand Cru i vägen och sedan blev det för långt fram. Han vann inte loppet men gjorde ändå ett riktigt bra lopp och såg dunderfin ut, tycker Stefan.

Maharajah och Lisa laddar om mot Elitloppet. Foto; C.Kärrstrand

Maharajah och Lisa laddar om mot Elitloppet. Foto; C.Kärrstrand

Elitloppsaktuell i flera år

-  Maharajah ser ut att ha tagit loppet på ett strålande sätt. Han är smidig och fin efter loppen och överhuvudtaget så är han fräschare i sina ben. Han är pigg, glad och har samma vinnarinstinkt som han hade som tre och fyraåring. Han har kvar sin härliga motivation och lust till att träna och tävla. Solvalla har velat ha med honom i Elitloppet i flera år men det har aldrig varit aktuellt tidigare. Det är först i år som jag tycker att han kan vara med och därför har vi nu tackat ja, berättar Stefan. 

En extra bonus

- Maharajah har alltid haft en skyhög kapacitet men han har inte den bästa tekniken. Det är kanske först nu som han har lärt sig att bli snabbare.  Han har inte lärt sig att öppna från start men lärt sig att avsluta riktigt snabbt. Med rätt lopp så kan han vara med och kriga men det krävs att loppet går snabbt under de första 500 meterna så att de andra kör på sig mjölksyra. Det är förstås en chansning att starta honom över sprinterdistans men som jag ser det är det en extra bonus att vara med i Elitloppet, tycker Stefan.
Maharajah – vår femte Elitloppshäst!!  Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah – vår femte Elitloppshäst!!

Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Alla vill se honom i Elitloppet

- Jag har fått påtryckningar och alla vill se Maharajah i Elitloppet, vilket jag förstår. Efter moget övervägande så har jag tagit bedömningen att han i år kan vara med. Alla vet att sprinterdistans inte är Maharajahs distans, det är ingen hemlighet. Men, vi har världens klokaste kusk som aldrig skulle riskera någonting med vår häst. Dessutom har vi en minst lika klok häst så vad som helst kan hända, tror Stefan.

Åk dit och njut!

-  Jag vill att alla skall ha klart för sig att det kan bli fel lopp för Maharajah i Elitloppet. Blir det ett ”500 meterslopp”, ett lopp där det går långsamt från början och där det bara blir körning sista halvvarvet, ja då kan alla hästar på den här nivån springa riktigt fort. Ligger man då sist, ja då blir det en omöjlig uppgift.
Så, kära Travkompaniare, bli inte besvikna om Maharajah inte klarar sprinterdistansen. Åk till Solvalla, vilket jag absolut rekommenderar alla att göra, och bara njut av att få se Maharajah den här dagen.
Det skall jag göra och jag ser VERKLIGEN, fram emot nästa söndag, avslutar Stefan.    

Eget VIP-område på Elitloppssöndagen

Under Elitloppssöndagen kommer Travkompaniet som tidigare år då vi haft häst med i Elitloppet, ha ett eget VIP-område med läktare.
Mer information om Elitloppssöndagen med anmälningssida kommer inom kort.   

MAHARAJAH – Travkompaniets femte Elitloppshäst!!

Resultat;

Bjerke Travbane söndag 12 maj 2013

Lopp: 10
VG Oslo Grand Prix

Plac/spår/namn/tid/prissummaNOK/kusk/odds

1,4 Sebastian K.* (S) 12,8a 1 500 000 Å Svanstedt
2,5 Nesta Effe* (IT) 13,0a 750 000 R Vecchione(170)
3,7 Maharajah* (S) 13,2a 375 000 Ø Kihlstrøm (19)
4,8 Raja Mirchi* (S) 13,2ag 130¨000 E Adielsson(105)
5,1 Viking Frecel 13,4a 75 000 Vidar Hop(686)
6,2 Save The Quick* (FR) 13,4a 40 000 T Jansson(191)

0,10 Mr. X.F. Royal 13,5a Lars Anvar Kolle (850)
0,3 Classic Grand Cru* (DE) 13,7a B Goop (220)
0,9 Commander Crowe* (S) 13,8a M Abrivard (57)

Struket;

6,Arch Madness* (US)

Vunnet: 1 Lengde

Odds:

Vinnare: 3,57

Pplats: 1,24-2,12-1,18

Dubbel: 40,65

Trio: 142,88

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »