Favoriterna höll i E3-uttagningarna

| 2013-08-07 11:04
Fortfarande obesegrad.
Rolling Stones fick en enkel väg till åttonde raka segern när Bergsåker bjöd på favoritbetonade E3-uttagningar.
- Jag körde bara det som behövdes, berättade körande Örjan Kihlström.
Rolling Stones fortsätter sitt segertåg tillsammans med Örjan Kihlström. Åttonde raka triumfen från debuten blev en av de enklare och ekipaget lär få axla favoritskapet i E3-finalen om knappt två veckor.Foto av CLAES KÄRRSTRAND
Rolling Stones fortsätter sitt segertåg tillsammans med Örjan Kihlström. Åttonde raka triumfen från debuten blev en av de enklare och ekipaget lär få axla favoritskapet i E3-finalen om knappt två veckor.Foto av CLAES KÄRRSTRAND
Segerraden fortsätter för Rolling Stones som inte hade några problem att försvara ledningen från innerspår i sitt E3-kval och därmed hade kontroll på händelserna. Att konkurrenterna fått respekt för Stefan Hultmans supertalang speglades av att han fick hållas till kvällens långsammaste inledningsvarv på 1.14,5.
- Han är kvick från början och kvick till slut, och däremellan också om det skulle behövas. Jag tyckte det var onödigt att köra fortare, berömde segerkusken som finåkte sista biten till tiden 1.13,7/1 640 meter autostart.
Kihlström ramade dessutom in E3-kvällen då han satte dit Roger Walmanns stoduo Mythical Fortune och D’One, båda efter synnerligen övertygande prestationer utvändigt om ledaren.

Nordström oslagbar
Mest lyckosam var ändå Per Nordström som blev hundraprocentig och dessutom bjöd på kvällens snabbaste vinnare i yrvädret Djali Boko som dundrade runt i ledning på 1.11,6.
- Det är en otroligt kapabel herre, men han är lite vass. Jag har bråkat lite grann med honom bakom bilen tidigare och inte velat skicka iväg, men när man gör det så öser han på. Jag har hela tiden jämfört honom med Denim och det fanns faktiskt lite grann kvar, han hade tag om bettet hela vägen, förklarade Nordström som två lopp senare använde snarlik taktik bakom fjolårets kulldrottning Denim Boko som nu var tillbaka i bästa författning.
- Hon behövde den här genomköraren för att bli på topp till finalen. Då finns det lite grann kvar att lätta i utrustningen, hon går både med bomull och fast huva, sade Nordström efter segern på 1.12,4.

Jackpot på torsdag
Lika snabbt och på samma sätt löste Stefan Melanders Air Frame sin uppgift i händerna på Per Lennartsson medan Lutfi Kolgjinis Nochbuena Face var tiondelen kvickare för Daniel Olsson efter en resa utanpå ledaren.
Att årets treåringselit verkar ha koncentrarats till några få banor visas av att 23 av 24 finalister tränas på Solvalla, Jägersro eller Bergsåker.
Finalerna i korta E3 körs över distansen 1 609 meter på Örebrotravet 17 augusti.
V64-utdelningen stannade vid 138 kronor vilket innebar jackpot både på fyra- och fem rätt. Därmed flyttas drygt 2,4 miljoner kronor vidare till torsdagens V64-omgång på just Örebro.

Startlistor E3-finaler Örebrotravet 17 augusti
1 609 meter autostart


Ston
1 D’One (Roger Walmann)
2 Air Frame (Stefan Melander)
3 Mythical Fortune (Roger Walmann)
4 Room to Go (Hans-Owe Sundberg)
5 Roaring Drunk (Robert Bergh)
6 Amazon Am (Robert Bergh)
7 Symmetric (Stefan Melander)
8 Artemis (Timo Nurmos)
9 Denim Boko (Per Nordström)
10 Digital Pointer (Stefan Melander)
11 Mellby Briolett (Roger Walmann)
12 Backfire (Tomas Malmqvist)

Hingstar/valacker
1 Djali Boko (Per Nordström)
2 Rolling Stones (Stefan Hultman)
3 Nochebuena Face (Lutfi Kolgjini)
4 Poochai (Svante Båth)
5 Kan Ha (Jörgen Westholm)
6 Bandit Hornline (Roger Malmqvist)
7 Tumble Dust (Tomas Malmqvist)
8 Tiberius F. (Helena Burman)
9 Marquis Ås (Tomas Malmqvist)
10 Rokkakudo (Anna Forssell)
11 Ghost Pirate (Svante Båth)
12 Sam I Am Zet (Daniel Redén)

Robin Johansson

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »