Maharajah står över Eskilstuna

| 2014-04-06 10:15
Maharajahs närmaste mål är att försvara titeln i Olympiatravet, men vägen dit går inte via start i Eskilstuna nästa helg, den går via Bollnästravet på fredag.
Maharajah tränar på inför comebacken. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Maharajah tränar på inför comebacken. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah har bråda dagar med både träning på Yttersta och betäckningsarbete på Menhammar. Det är många stoägare som anmält sitt intresse för att betäcka med årets Prix D´Ameriquevinnare och han ser ut att gå mot full bok, 150 ston.

Det kan vara problem för dubbelarbetande hingstar, att behålla gnistan och skärpan i tävlingssammanhang samtidigt som de tjänstgör som avelshingst. Men när det gäller Maharajah så har det inte varit några problem.
Den kloke hingsten vet vad som krävs av honom, både i tävlingssstallet och på stuteriet, och han trivs verkligen med livet!

Som en unghäst

Maharajah fick ett par veckors vila efter att han kom hem från Frankrike. Efter vilan började han träna igång, först lite lugnt men sedan några veckor tillbaka har det var full dos. Att det här är en häst som är nio år som har varit med i absoluta toppen sedan han inledde sin tävlingskarriär som treåring, det kan man inte se. För i träningen är han så pigg och glad att man kan tro att det är en unghäst man ser!
Alltid ett härligt tag i bettet, alltid öronen piggt spetsade framåt och alltid villig att öka farten om han bara får tillåtelse att göra det!

Det blir inte Eskilstuna

Nu börjar Maharajah närma sig comeback, som inte blir i Olympiatravsförsöket på Eskilstuna som är ett av loppen som har legat i planen.
Stefan berättar mer;

- Maharajah har tränat på och är nu på väg ut på tävlingsbanan igen. Jag har funderat en del på var comebacken blir men det blir inte i Eskilstuna nästa helg. Även om han känns jättefin i träningen så har han inte form för att komma ut som storfavorit på V75. För det kommer han att bli och den pressen som det innebär känns inte bra när han inte har startat sedan i januari. Han kommer att behöva ett lopp i kroppen och då känns det bättre att han får gå ut i ett vanligt snabblopp. Det blir på Bollnästravet på fredag och det skall förstås bli väldigt spännande. Men han kommer att behöva det här loppet för att få upp tempo i kroppen igen, avslutar Stefan.

Det är bara att gratulera Bollnästravet och alla som älskar travsport och bor runt Hälsingebanan. Fredagen den 11 april kommer årets Prix D´Amerique vinnare på besök, grattis och det är bara att gå "man ur huse"!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »