Maharajah i backen

| 2014-08-15 10:40

Vår superstjärna Maharajah fortsätter att öka på träningsdosen. Nu har han börjat träna i backen där han ser ut att stortrivas.

Maharajah er inte ut att ha någon "kommatillbakatilljobbetångest". Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Maharajah er inte ut att ha någon "kommatillbakatilljobbetångest". Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Den här tiden på året kan många få lite ångest över att vara tillbaka på jobbet efter semestern. En som sannerligen inte verkar ha drabbats av det är vår egen superhjälte Maharajah.
Efter den långa semesterperioden från träningen under våren och sommaren är han nu igång och tränar i backen. Det är något som han verkligen ser ut att uppskatta, med öronen spikrakt framåt, ett rejält tag i bettet och med härlig spänst är det svårt att tro att den här killen är nio år!

Känns lugnare och otroligt bra

Stefan skrockar nöjt när han skall berätta om "Marre";

- "Marre" ser jättefin ut och nu tränar han på i backen. Visst är han tjock om magen men han är spänstig och det märks verkligen att träningen på vattenbandet gjort nytta. Trots att betäckningsarbetet varit ganska intensivt eftersom det glädjande nog varit så stort intresse för honom i aveln, så har han kunnat hålla igång på vattenbandet på ett skonsamt sätt.
Det känns överhuvudtaget så otroligt bra, mycket lugnare för vi ligger tidsmässigt på det mycket bättre än vad det till exempel gjorde förra året. Nu fortsätter vi att träna på för att han skall kunna komma ut igen någon gång i oktober, hoppas Stefan.

Maharajah har all anledning till att se så mallig ut. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Maharajah har all anledning till att se så mallig ut. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Allt en ren bonus

- Men vi skall förstås hela tiden vara försiktiga med honom. Men målet är förstås att åka till Paris med honom en sista gång. Jag är väl korkad men jag är övertygad om att han skall vara lika bra i vinter som han var förra året. Får han bara nu hålla i sina ben så tror jag förutsättningarna är stora för det. Pskyket har han för att fortsätta att tävla, han har ett psyke som jag aldrig varit med om maken till!
Men om, jag säger om han inte håller och han får sluta som tävlingshäst, ja då kan han göra det efter att ha vunnit allt man någonsin kunde drömma om! Han har redan gjort allt och det han kommer att göra framöver, tja det blir en ren bonus, avslutar Stefan.

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »