Panne De Moteur är överlycklig

| 2014-09-05 11:03

Sommarsemestern är slut för Panne De Moteur som är igång och tränar igen. Det är något som gör vår Elitloppstvåa helt överlycklig.

Panne De Moteur och Mette på träningsrundor igen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet
Panne De Moteur och Mette på träningsrundor igen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Vår svarte vackre hingst Panne De Moteur inledde året på allra bästa sätt med fyra raka segrar. I senaste segern tangerade han också det absoluta svenska rekordet 1.08,9 som han satte i Elitloppsförsöket.
I finalen visade han vilken vass sprinter han är som tvåa bakom vinnande Timoko.

Vill inte låsa mig

Elitloppsfinalen är "Pannes" senaste start för efter det fick han en lång semester, Stefan berättar mer;

- "Panne" var ju fantastisk i Elitloppet och han visade verkligen att han är en sprinter av absolut högsta klass. Han fick ett par veckors vila efter det men när han drog igång träningen igen kändes han inte riktigt hundra. Det visade sig att han hade fått en liten reaktion i ett ligament i ett ben så då bestämde vi att ge honom semester under sommaren. Han har dock hållit igång med träning på vattenbandet som har fungerat väldigt bra. Nu har vi kollat upp honom igen och nu är han ohalt och fräsch. Därmed har han fått börja jogga igång lite försiktigt igen. Allt ser bra ut men jag har inte funderat över någon plan med honom än. Jag vill inte låsa mig vid någonting utan nu ser vi hur han känns och ser ut så får vi se om han gör någon mer start i år, avslutar Stefan.

Helt överlycklig

Mette som sköter om "Panne" och är den som börjat jogga hästen, hon berättar;

- Han känns så otroligt fin även om vi ännu bara tar det väldigt lugnt. Men han är så glad och pigg, ja helt överlycklig över att få börja träna igen. Han verkligen älskar att träna, avslutar Mette.

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »