Maharajah siktar norrut

| 2014-11-07 12:27

Maharajah såg riktigt, riktigt fin ut i comebacken och glädjande är att han ser lika fin ut nu efter loppet! Nu laddar han om för att bege sig norröver.

Maharajah tar igen sig tillsammans med bästa kompisarna Lisa och Thelma.

Maharajah tar igen sig tillsammans med bästa kompisarna Lisa och Thelma.

Maharajah var precis så fin i comebacken som vi hade hoppats på. Han var mjuk, smidig och löpglad vilket var det viktigaste beskedet vi kunde få. Före loppet sa Stefan att hästen var långt ifrån toppform och behövde starta igång för att åter få upp tempot i kroppen, och så var det. För även om "Marre" såg väldigt fin ut, så hade han inte riktigt tävlingsfarten i benen för att kunna strida om segern så det blev en mersmakande tredjeplats.

Aldrig sett honom så fin

Stefan riktigt myser när han berättar om "Marres" comeback;

- Ja när jag såg honom i värmningen så riktigt rös jag! Han såg så läcker ut och ja, jag har aldrig sett honom så fin i en värmning tidigare. Han har ju egentligen aldrig varit någon värmningsvinnare och kunnat se rätt tråkig ut i långsamma tempon. Men nu sprang han och krökte på nacken och såg ut att stortrivas över att vara tillbaka. Det var också så härligt att se Örjan när han satte sig upp bakom "Marre" i värmningen. Han var ett enda stort leende och var helt lyrisk när han kom tillbaka i stallet igen för hästen kände så otroligt fin, berättar Stefan.

 

En puss är Maharajah sannerligen värd! Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

En puss är Maharajah sannerligen värd! Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Kommer att gå framåt

- "Marre" är fortfarande lite för rund om magen och han tränas inte heller så hårt. Han hade bara ett banjobb före comebacken och bara gått lugna jobb här hemma så han kommer förstås gå framåt rejält med det här loppet i kroppen. Han gick 1.11,5 sista 800 meter i loppet i "dödens" och hade bara 80 i puls när han kom in så trött, nej det var han inte. Men som sagt det fattas tempo i honom som jag hoppas skall komma för varje lopp han gör, förklarar Stefan.

Mot Bergsåker

Något som nästan är ännu roligare än "Marres" comeback är att han ser ut att han tagit loppet på ett väldigt bra sätt, Stefan berättar;

- Vår veterinär Nils Roneus har gått igenom "Marre" och det såg väldigt bra ut så det ser ut som om han tagit loppet på ett bra sätt. Det är ju ständigt en oro för om hans ben kommer att hålla så vi tar ett lopp i taget. Jag har letat lopp åt honom men det har inte varit lätt att hitta lämplig uppgifter. Men nu har vi bestämt att nästa start blir på Bergsåker onsdagen den 26 november. Det optimala hade ju varit att starta en vecka tidigare men som sagt, jag hittade inget som passade. Det skall bli roligt att se honom då men jag hoppas att det inte blir snöstorm, avslutar Stefan.

Det är bara att gratulera Bergsåker och alla våra andelsägare i norr. Om allt går som planerat så får ni se en Prix d´Ameriquevinnare på hemmaplan! Gå man ur huse gott folk!

Här kan ni se resultatlistan från comebacken

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »