Panne De Moteur vintertränar

| 2015-02-10 13:34

Vår svarte snygging Panne De Moteur är i full gång med vinterträningen. Han förbereds nu inför årets spännande tävlingssäsong.

Panne De Moteur med skötaren Mette efter ett träningspass. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur med skötaren Mette efter ett träningspass. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur svarade för en riktig hjälteinsats när han var tvåa i förra årets Elitlopp, enbart slagen av lördagens Prix De Francevinnare, Timoko.
Efter det blev det ingen mer start under året för "Panne". Efter en rejäl pust efter den insatsen, kändes han sedan inte bra i träningen och fick därför en längre vila. När han så småningom kom igång och tränade för fullt igen var säsongen redan förbi så istället för att stressa hästen, så var det lika bra att vänta till årets säsong.

Har inte vunnit sitt största lopp

"Panne" tränar nu på i backen med mängdträning för att förberedas inför årets storloppssäsong, Stefan berättar mer hur han tänker;

- Fantastiske "Panne" har vi varit väldigt försiktiga med. Han har fått mycket tid på sig där han fått lufsa på i skogen för att bli fräsch och fin igen. Nu har han börjat gå intervaller i backen med mängdträning inför årets säsong. Men någon plan kommer jag inte att sätta för honom än, det viktigaste är att han kommer igång och tävlar igen. Om allt går som vi hoppas på så kommer han ut någon gång i april då det är studs i banorna igen och när han slipper tävla med broddar. Säsongen är full av spännande lopp i Europa och "Panne" är en allround häst som gör bra lopp från alla positioner och alla distanser. Det skall verkligen bli spännande att se honom i år, han har mycket ogjort och har ännu inte vunnit sitt största lopp, avslutar Stefan.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »