Panne De Moteur i efterlängtad årsdebut

| 2015-05-08 10:54

Så när som på ett par veckor, var det ett helt år sedan vi senast såg vår fantastiske krigare Panne De Moteur på tävlingsbanan. Nu är det så äntligen dags för årsdebut där han inte haft någon tur i spårlottningen.

Panne De Moteur i torsdagens sista finslipande rakbaneheat inför årsdebuten. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur i torsdagens sista finslipande rakbaneheat inför årsdebuten. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur har visat många gånger att han är en av Sveriges absolut bästa hästar.
Save The Quick, Maven, Sebastian K, Raja Mirchi, On Track Piraten, Nahar, han har slagit dem alla!
Det är klart att vi alla har längtat och väntat på att få se vår svarte, vackre krigare på tävlingsbanan och nu är det dags!

Känns så pigg och fräsch

Senaste gången vi såg "Panne" på tävlingsbanan var han den ende som mäktade med att utmana Timoko i förra årets Elitloppsfinal. Men den gången fick han nöja sig med en andra plats som ändå lite grand kändes som en seger.
Alla kan redan historien när "Panne" slog sig på ett knä en kort bit före mål i Elitloppsförsöket men vann ändå. Han var ändå fit-for-fight i finalen men sedan har det tagit ett helt år för honom att komma tillbaka som han nu gör under lördagen på Umåker.
För två år sedan startade "Panne"  på Umåker i femåringsloppet Berth Johanssons minne då han slog On Track Piraten från "dödens" men blev nerspeedad av David Sisu. Då, precis som den här gågen har han haft otur i spårlottningen där han fått spår åtta.
Det var förstås inget önskeläge men Stefan ser, precis som vi, ändå fram emot årsdebuten;

- Ja det är klart att det är spänt men också förhoppningsfullt när en häst av "Pannes" kaliber gör årsdebut. Han är väl förberedd och känts så fräsch, pigg och fin i träningen. Han är som bekant inget träningslejon som glänser i träningen, men som sagt han känns väldigt fin nu och känns faktiskt bättre inför den här jämfört med hans tidigare årsdebuter, tycker Stefan.

Panne De Moteur visar sitt "fightingface" inför lördagen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur visar sitt "fightingface" inför lördagen. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Åker inte till Umåker för att bli femma

- Men i år är det en stor skillnad, nu är det ett år sedan "Panne" tävlade. Tidigare har det handlat om något halvår och jag vet faktiskt inte vad det kan betyda. Det gör ju att jag är lite osäker på var han står just nu men det är klart, jag åker ju inte upp till Umåker med "Panne" för att jag tror att han skall bli femma!
En häst av hans kaliber har alltid chans men vi vet ju alla att det är ett år sedan han tävlade. Det skall i alla fall bli väldigt spännande och jag ser verkligen fram emot loppet, avslutar Stefan.

Värmningstider

Panne De Moteur kommer att värmas upp efter lopp två och fyra.

Travkompaniets officiella ägarrepresentant

De andelsägare som dragit lotten att få vara Panne De Moteur officiella ägarrepresentanter i vinnarcirkeln om han skulle vinna är ; Hasse Vahlberg
Vi önskar ett stort lycka till!

Varmt välkomna till Umåker, vi ses!

Här hittar ni startlistan och program till loppet

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »