Stark årsdebut av Panne De Moteur

| 2015-05-11 14:02

Panne De Moteur gjorde i lördags första starten sedan han var tvåa i Elitloppsfinalen förra året. Den svarte vackre hingsten gjorde ett riktigt bra lopp och svarade för en stark årsdebut.

Panne De Moteur utanpå ledaren varvet från mål på Umåker i lördags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur utanpå ledaren varvet från mål på Umåker i lördags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur hade ingen vidare tur i spårlottningen inför årsdebuten i lördags på Umåker. Precis som för två år sedan då han var på den fina norrlandsbanan, hade han lottats till spår åtta.

Det löste sig ändå väldigt bra från start då Örjan bakom vår häst snabbt hittade ner i andra par utvändigt. Ledningen tog Going For Gold Zaz hand om. Just när ledaren började dra ner på tempot efter startrusningen, styrde Örjan ut "Panne" för attack fram mot ledaren. Varvet från mål kom de fram utvändigt om ledaren där de "pakerade".
Det avslutande varvet började lugnt men när hästarna började närma sig sista kurvan, ökade täthästarna tempot. Genom sista kurvan gick det fort där "Panne" började få grepp på ledaren som var slagen in på upploppet. Men ute i spåren kom Knows Nothing, som liftat med i rygg på "Panne" och framförallt så kom Nahar. Den sistnämnde hade krutet torrt efter ett perfekt lopp i ryggar och hade inga problem med att passera sina konkurrenter till seger.
"Panne" blev förståligt lite stum efter en tung löpningen men höll berömvärt som trea och svarade för en riktigt stark årsdebut.

Panne De Moteur på väg fram mot ledaren. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur på väg fram mot ledaren. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Med en sådan häst måste man ju försöka

Örjan var väldigt nöjd med "Pannes" årsdebut;

- "Panne" kändes jättefin och han gjorde ett jättebra lopp. Det är inte lätt att gå i "dödens" och det är klart att jag hade inte behövt gå fram. Men, med en sådan häst som "Panne" så måste man ju ändå försöka att vinna loppet. Som jag ser det så var det vår chans att vinna att gå fram och se till att ledaren inte skulle fuska bort loppet. "Panne" höll strålande med tanke på att han inte startat på ett år. Det är bara att hoppas på att han får hålla sig frisk och fräsch nu, då kan det bli riktigt roligt, avslutade Örjan.

Till kyrkan och be

Stefan var också nöjd med "Pannes" årsdebut och berättade i TV att han skulle gå i kyrkan;

- Hästen såg jättefin ut och fick en bra genomkörare. Nu får jag väl gå till kyrkan i morgon och be för att han tar det här loppet bra, sa Stefan.

Ser fin ut

Om Stefan gick till kyrkan eller inte, det vet vi inte. Men, vi vet att "Panne" ser ut att ha tagit lördagens lopp bra. Han har ätit, druckit och är som han alltid är, glad och pigg. Sedan i lördags har han bara gått i hagen och tagit det lugnt och tagit igen sig efter loppet och den långa resan. Före lördagens lopp var Stefan lite inne på att nästa start för "Panne" skulle bli på Solvalla nästa onsdag, men inget är ännu bestämt. På grund av Kristi Himmelsfärdshelgen så är anmälningar till den tävlingsdag redan på onsdag så vi får se om vår svarte hingst är med i listorna då.

Här hittar ni resultatlistan från loppet

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Vi äger travhästar av högsta klass. Några av våra största segrar är; Prix d'Amerique, Derbyt, Europaderbyt, Kriteriet, Sprintermästaren, Jubileumspokalen, Stochampionatet, Drottning Silvias pokal och E3-finaler.

I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie, häng med du också!