Panne De Moteur var klart förbättrad

| 2015-05-28 11:43

Panne De Moteur var klart förbättrad på Gävle men från det usla startspåret åtta hade han ingen riktig chans.

Panne De Moteur såg jättefin ut på Gävletravet i lördags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur såg jättefin ut på Gävletravet i lördags. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur visade på Gävletravet i lördags att han har tagit årsdebuten på allra bästa sätt. Men från spår åtta fick han aldrig någon riktig chans.

En riktig fartfest

Som väntat var det många ekipage som var angelägna från start i Prins Daniels lopp på Gävletravet. Det var fyra hästar i bredd där innerspårets Mosaique Face enkelt höll ut de övriga. Örjan, bakom "Panne", tog det säkra före det osäkra och backade ner direkt från sitt åttondespår.
De var snabbt nere på innerspåret där de låg sist i fältet i sista kurvan. Örjan fortsatte köra invändigt med de hade aldrig någon vettig chans att komma till i loppet. Därframme eldade Lutfi Kolgjini på i ledningen med sin häst och vann loppet på 1.09,1 vilket visade sig vara årsbästa i världen!

Klart förbättrad

"Panne" kämpade på tappert och avslutade sista 700 meterna av loppet på snabba 1.07! Men trots det gick det inte att ta något på täten vilket Örjan tidigt såg och begärde därför ingenting av vår häst. Det blev en femteplats på tiden 1.09,9.

Så här säger Stefan om "Pannes" prestation;

- Tja vad skall man säga? Det är så tråkigt att skylla på spåren men den här tiden, då det går så oerhört snabbt i loppen och i den här klassen så går det helt enkelt inte att ta in längder till slut. Örjan gjorde helt rätt som backade ner annars hade han riskerat att hamna långt ute i spåren. Sedan hade de ingen chans i den snabba avslutningen men "Panne" såg i alla fall jättefin ut och var klart förbättrad jämfört med årsdebuten. Han gick i mål med tussarna kvar i öronen och med Örjan som bara lät hästen springa som han ville in i mål.
"Panne" ser också ut att ha tagit loppet på ett väldigt bra sätt och det skall bli riktigt spännande att se honom i nästa start.
Var det blir? Nja, det har jag ännu inte bestämt. De finns massor av fina lopp framöver så vi kommer nog att hitta en lämplig uppgift, avslutar Stefan.

Resultat från loppet

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »