Panne De Moteur blev utnosad

| 2015-06-25 15:34

Panne De Moteur hade inte marginalerna på sin sida i Norrbottens stora pris men det var nära, väldigt nära. Han förlorade loppet med en pytteliten ynka noslängd!

Panne De Moteur i midnattsolens sken på Bodentravet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur i midnattsolens sken på Bodentravet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur var i Norrbottens Stora pris på Bodentravet ytterst nära att bärga ännu en miljonseger.
Då föregående veckas vinnare av Jämtlands stora pris, Chelsea Boko hade strukits ur loppet, blev "Panne" nerstruken till spår fyra.
Vem som skulle ta hand om ledningen var det inget snack om, "Panne" närmast joggade till täten. Här fick han sedan sänka farten till långsamma 1,14,7 första varvet.
Under det sista varvet gick det däremot undan.
Adrian Kolgjini bakom El Mago Pellini kom upp utvändigt om vår häst och satte stenhård press där 300 meter på sista långsidan gick på 08,0! I utgången av sista kurvan tappade El Mago Pellini travet och någon längd, något som Örjan bakom "Panne" uppmärksammade och satte allt på ett kort och gav vår häst full marschorder.
In mot mål såg det draget ut att hålla men, precis före mål lyckades El Mago Pellini komma tillbaka och sätta nosen före.

Det var för övrigt stenhårt in i mål där vinnaren noterade sig för vinnartiden 1.12,6 och den som var först utanför placering hade tiden 1.12,7.
"Panne" travade 1.10,2 under sista varvet och fick lite mjölksyra till slut. Han kämpade dock på väldigt bra och var som sagt endast någon decimeter från seger.
Men, kanske är det nog så att han ännu inte är i absolut toppform.
Efter loppet och den långa resan till och från Boden har "Panne" bara tagit det lugnt.

När nästa start blir för "Panne" är ännu inte bestämd.

Här hittar ni resultatlistan

 

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »