Panne De Moteur står över

| 2015-07-02 10:27

Panne De Moteur var endast en noslängd från seger i miljonloppet Norrbottens stora pris, nu står han över det stora priset i Årjäng.

Panne De Moteur åker inte till Årjäng nästa helg. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur åker inte till Årjäng nästa helg. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Panne De Moteur gjorde en klart godkänd insats i Bodentravets midnattssol då han blev målfotoslagen i Norrbottens stora pris.
Planerna fanns på att nästa uppgift skulle bli Årjängs stora pris men det loppet kommer han att stå över, Stefan berättar varför;

- Jag tycker att "Panne" gjorde ett bra lopp i Norrbottens stora pris med tanke på att formen ännu inte var på topp. Det gick väldigt fort under sista varvet och han blev stum sista biten men, stred ändå hela vägen in mot mål. Han har ju inte haft den rätta formen i de här starterna han gjort i år då han fått starta igång.
Planerna var att nästa uppgift för honom skulle bli Årjängs stora sprinterpris men det får han stå över. Han har fått lite reaktioner efter Bodenstarten och som alltid så riskerar vi ingenting med våra hästar och därför får han i stället stå över några veckor. Det här är en häst som tävlar i den absoluta eliten och då måste han vara helt 100 procentig, som i och för sig alla hästar skall vara när de tävlar.
"Panne" får därför stå över Årjäng så får vi ser hur det blir framöver, det är alltid hästen som bestämmer när han är redo igen, avslutar Stefan.

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »