Maharajahson tog andra raka

| 2015-09-23 10:28

Maharajahs första kull fortsätter att visa tidighet, talang och precis som pappa, styrka. I går tog sonen Makethemark andra raka segern, från "dödens".

Maharajahs första kull har inlett mycket lovande på tävlingsbanan. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajahs första kull har inlett mycket lovande på tävlingsbanan. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

På Bodentravet igår, vann Maharajahsonen Makethemark andra raka segern. Segern togs från den otacksamma positionen utanpå ledaren, "dödens" med en härlig duell upploppet ner mot invändige stallkamraten Flavian Web. Men på klasshästens vis, längde Makethemark lite på sig och vann med knapp men säker marginal.

Trea i loppet var Maharajahdottern Indirah Brook trots att hon fick en tuff inledning i tredje spår hela första halvvarvet.

Fler på gång

I kväll får vi se två Maharajahavkommor till som startar på Solvalla. I kvällens andra lopp startar  Unchaperoned Dance (som i Kastanjett har samma mamma som Toreador), ett fint fuxsto som tyvärr har galopperat bort sig i de två starter hon gjort hittills.
I loppet efter det debuterar en annan intressant Maharajahavkomma, Great King Wine i ASVT´s auktionslopp med hela 220 000 kronor i första pris!

Vi önskar Maharajahbarnen och kretsen kring dem ett stort lycka till!

Maharajahsonen Great King Wine debuterar på Solvalla i kväll. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajahsonen Great King Wine debuterar på Solvalla i kväll. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajahstallet

Vi tycker att det är på sin plats att påminna alla om att det fortfarande finns möjlighet att köpa in sig i ett Maharajahstall.
I stallet ingår tre riktigt fina ettåringar där alla har Maharajah som pappa.
- Vicar, svartbrun hingst undan Halle Luja (e. Zoot Suit - A Gift From Heaven).
Mamman tjänade närmare en halv miljon och vann sju lopp. Hon är helsyster med From Above som var den förste svenskfödde att vinna Kriteriet, Derbyt och Elitloppet åren efter varandra!

- Vishwa, brun hingst undan Vinci Boko (e. Vikings Way - Ouzo Boko). Mormor har också lämnat Yield Boko som tjänade 4,8 miljoner på tävlingsbanan men hade lite otur att vara kullkamrat med Maharajah. I Vishwa möts förenas blodsmässigt de båda kombattanterna.

- Wuyishan, brunt sto undan Dimbula (e. Victory Dream - Tea House). Mamman har också lämnat Oolong, 1,1 miljon, Ruhuna Tea, Kriteriefinalist som tjänade 600 000 kr, Souchong, Dubbel E3-finalist och Oaksfinalist som tjänade över 600 000 kr.

Det tre ettåringarna har precis börjat köras in i Stefan Hultmans unghäst avdelning där de sköter sig helt exemplariskt!

Här kan ni läsa mer om hur ni köper in er i Maharajahstallet.

Vicar är en av de fina ettåringarna som ingår i Maharajahstallet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Vicar är en av de fina ettåringarna som ingår i Maharajahstallet. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »