Maharajahsonen Makethemark med fem raka segrar!

| 2015-11-02 15:09

Maharajah har onekligen börjat sin avelskarriär på ett mycket lovande sätt. Den avkomma som så här långt är bäst är Makethemark som nu har byggt ett rakt snyggt staket, fem raka segrar!

Maharajah har börjat väldigt lovande i aveln. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajah har börjat väldigt lovande i aveln. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Maharajahs första kull är nu två år och redan har vi fått se några riktigt fina "Marreungar" på tävlingsbanan.
Förra helgen vann det helläckra fuxstoet Unchaperoned Dance gick för första gången felfritt och då vann hon med hela sju längder ner till tvåan!
Tränaren Lutfi Kolgjini satt själv i sulkyn bakom stoet som han tyckte hade väldigt bra styrka, precis som pappa!
"Ludde" sa också att han trodde mycket på "Marre" i aveln och att han hade fått ett nytt intressant sto till stallet, Unau. Även det en dotter till vår Prix d´Ameriquevinnare som har börjat sin karriär i USA där hon noterat sig för rekordet 1.11,0!!!

Ett rakt snyggt staket

Den som så här långt lyckats bäst av "Marres" avkommor är Makethemark. Tvååringen tränas av Petri Salmela på Bodentravet där hingsten i förra veckan tog femte raka segern, det som vi inom travsporten brukar kalla staket.
Precis som de tidigare segrarna togs även den här på samma tuffa sätt som pappa "Marre" brukade vinna sina segrar, från positionen utvändigt om ledaren.

Sagan om Maharajah fortsätter på tävlingsbanan, nu genom hans döttar och söner!

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »