Seger för Maharajahdottern Lisa Sånna

| 2016-02-23 16:26

Idag fick vi se ännu en segrande avkomma till Maharajah. Det härliga stoet Lisa Sånna vann med fem längder, trots en kort galopp i första kurvan och ett lopp i "dödens"!

Lisa Sånna vann karriärens första seger idag. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Lisa Sånna vann karriärens första seger idag. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Lisa Sånna startade redan i augusti förra året men galopperade då bort sina chanser. Idag gjorde hon årsdebut där det blev galopp  i första kurvan men, hon hittade snabbt travet igen.

Åke Lindblom, som tränar och även satt bakom Lisa Sånna idag, styrde sedan snabbt fram utvändigt om ledaren. Här väntade de med attacken fram till dryga halvvarvet från mål då Åka bara lättade lite på tömmarna. Han fick svar omgående från sin häst som bara såg ut att promenera från sitt sällskap. I ensamt majestät kom de in på upploppet där de ökade avståndet ner till övriga hela vägen in mot mål. Segermarginalen skrevs till fem längder och tränaren var mycket nöjd;

- Ja det här är en jäkla häst och hon vann hur enkelt som helst! Jag satt bara och åkte. Hon slog ihop i första kurvan men ställde sig snabbt och sedan var det inga problem. Jag tror hon kan bli riktigt bra, sa Åke.

Rajasthan är snart redo för debut. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Rajasthan är snart redo för debut. Foto; A.Lindblom/Travkompaniet

Åke berättade också att han även har en riktigt fin Maharajahson i stallet som han tror väldigt mycket på. Rajastahan heter treåringen som klarade sitt kvallopp redan i september och som nu börjar bli mogen för debut.

Maharajahs treårskull ser onekligen riktigt, riktigt intressant ut!

 

Kontakta oss

Travkompaniets stall AB
Yttersta Menhammar gård
178 90 Ekerö

E-post: info@travkompaniet.se

Om travkompaniet

Travkompaniet är världens största hästägarkonsortium med 7 000 andelsägare som äger travhästar av högsta klass. Stallet har fått fram många stjärnhästar, vunnit nästan alla årgångslopp i Sverige och många storlopp för den äldre eliten. I Travkompaniets stall är du med i travets elitserie. Häng med du också!

Om hur vi hanterar dina personuppgifter »